![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 19.09.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Chce rozpoczac przygode z php. Zainstalowalem wlasnie krasnalai w notatniku napisalem oto cos takiego <? echo ("hello world"); ?> zapisuja jako html i co? ![]() pozdrawiam serdecznie |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 923 Pomógł: 9 Dołączył: 25.10.2004 Skąd: Rzeszów - studia / Warszawa - praca Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zapisz pod nazwa plik.php i jesli masz dobrze wszystko zainstalowane powinno zadzialac.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 251 Pomógł: 13 Dołączył: 15.09.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
witam
jest jak najbardziej poprwane ale musisz to zapisać nie jako HTMl ale jako php .phpi umieścić w katalogo www serwera w krasnalu jest to najprawdopodobniej c:\usr\www choć moge sie mylić bo dawno go nie uzywałem a następnie w przegladarce wpisijesz http://localhost/plik.php i wszystko powinno smigać ![]() owocnej nauki zycze -------------------- Everything should be made as simple as possible, but not simpler. - A.Eainstein
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 19.09.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dziekuje za szybka odpowiedz.
Plik zapisywalem rowniez z rozszerzeniem *.php, ale na pulpicie i moze dlatego nie chodzilo. Wkladalem to rowniez do katalogu c:\usr\www i wpisujac localhost wyskakiwal mi blad. Krasnala mam zaistalowanego poprawnie. Zaraz po instalacji po wpisaniu localhost wskakuje mi stronka offline tegoz krasnala. Wywalalem stronke i wkladalem tam moja, zmienialem katalog i nic. Nic nie widac. Wlozylem nawet ten mikro skrypcik do htmla i tez go nie bylo widac. Nie mam pojecia co sie dzieje. A moze jakas alternatywa do Krasnala? ![]() Pozdrawiam i jeszcze raz dzieki za ekspresowa odpowiedz |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 475 Pomógł: 0 Dołączył: 1.04.2005 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ja polecam WampServer. Nie używaj polskich oprogramowań, bo chyba nie na najlepszego, wszystkie są średnie.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 7 494 Pomógł: 302 Dołączył: 31.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Proszę poprawić temat wątku uwzględniając:
1. Zasady panujące na forum Przedszkole. 2. Regulamin :: Zakładanie nowego tematu (topic) Inaczej zostanie zamknięty. P.S. Kody źródłowe umieszczamy w znacznikach bbCode takich jak: [ php ], [ html ], ... |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 9 Pomógł: 0 Dołączył: 27.08.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Plik umieść w c:/usr/apache/html (jakoś tak, wr razie co włącz szukaj na c:/usr i szukaj plików *.php)
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 36 Pomógł: 0 Dołączył: 30.10.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jezeli zainstalowales krasnala standardowo to tutaj masz dokladna lokalizacje gdzie wgrac pliki:
C:/usr/apache/httpd/html/ W krasnalu mozna jeszcze zakladac konta i tam przetrzymywac stronki poszczegolnych uzytkownikow, ale do testowania powinno wystarczyc to. Aby otworzyc stronke wystaczy w przegladarce wpisac: http://localhost/nazwa_pliku.php - w zaleznosci pod jaka nazwa zapisales plik php |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 12.07.2025 - 08:24 |