![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 19.09.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Czesc 4all,
chciałem sie dowiedzieć jak z poziomu php otworzyc plik *.exe. Na stronie php.net dowiedziałem się że w php są funkcje do odpalania zewnętrzych skryptów, - exec() - system(). Prośba jest aby ktoś napisał w jaki sposób wypełnić ścieżkę do danego pliku który jest na dysku C:\\ Serwer postawiony jest na WinXP, aczkolwiek propozycje również mogą być dla systemu Linux, gdzie chciałbym postawić serwer. Próbowałem kilku kombinacji aczkolwiek one nie działają ![]() np. exec("C:\\File.exe"), system("\"C:\\File.exe\""); exec("C:\\File.exe &") itp. Dzięki za konkretne rozwiązanie, które na pewno zadziała, lub o linki do przykładów. Pozdro Ten post edytował andrews_p 19.09.2006, 11:44:27 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 712 Pomógł: 23 Dołączył: 27.10.2003 Skąd: z kontowni Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Przejrzyj komentarze do exec() w manualu. Jest tam kilka na temat używania exec pod windowsem. Chdzi chyba o to, że składnia ma być exec('cmd c:\\program.exe') ale sprawdź to sobie dokładnie.
-------------------- "Coś się kończy, coś się zaczyna." Andrzej Sapkowski
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 17:58 |