![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 309 Pomógł: 0 Dołączył: 6.06.2006 Skąd: include('root/europe/ poland/szczecin.php'); Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Przegladalem posty na temat apostrofa jednak nie znalazlem tego co potrzebuje. zapisuje tekst do pliku.txt w ktorym uzywam znaku '. jednak php zapisuje ten znak w pliku jako ciag \' Chce potem ten plik odczytac we flashu i mam balagan bo flash nieinterpretuje \' tak jak powinien, wiec jak mniemam powinienem p[rzed zapisem zmienic w tekscie \' na ' . Probowalem: http://pl.php.net/manual/pl/function.mysql-escape-string.php i str_replace() jednak ciagle zpisuje w pliku nie tak jak powinien. co robie nie tak?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 116 Pomógł: 0 Dołączył: 20.12.2005 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mozesz pokazać jak zapisujesz te dane do pliku?
Dziwne ze php zapisuje ' jako \' ![]() Ten post edytował wijet 19.09.2006, 12:00:32 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Jak na moj gust to masz wlączone magic_quotes. Powoduje to, iz kazda zmienna z forma, urla jest ociapkowywana.
Musisz albo wylaczyc te opcje, albo kazdą zmienną przepuszczac przez http://pl.php.net/manual/pl/function.stripslashes.php -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 309 Pomógł: 0 Dołączył: 6.06.2006 Skąd: include('root/europe/ poland/szczecin.php'); Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
1) w konfigu php
2) Przy pomocy pliku .htaccess Robisz w nim wowczas taki wpis: Kod php_value magic_quotes_gpc off oczywiscie hosting musi pozwalac na uzywanie .htaccess, ale wiekszosc porzadnych hostingow na to pozwala -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
NOspor Dziekuje za szybką odpowiedź.
Teraz kwestia gdzie mam umieścić ten plik .htacces ? |
|
|
![]()
|
|
W glownym katalogu swojej aplikacji
ps: dwa 's' na koncu, to bradzow wazne ![]() -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Dziękuję.
Teraz jeszcze jedna kwestia. plik mam umieścić tam gdzie mam głowna stronę czy tam gdzie mam pliki php ? Ps. Niewazne. plik .htacces nie dziala. Stripslashes tak. Dzieki za pomoc anyway. Ten post edytował Amorph 19.09.2006, 14:26:59 |
|
|
![]()
|
|
Czy to zdanie jest naprawde niejasno napisane:
Cytat W glownym katalogu swojej aplikacji ?Poszukaj w necie o .htaccess to moze ci sie rozjasni w glowie. ![]() -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 16.07.2025 - 19:36 |