![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 367 Pomógł: 10 Dołączył: 20.05.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Czy ma ktoś pomysł jak zrobić takie coś (serwer zewnetrzny): 1. Otwieram polaczenie szyfrowane (adres url) 2. Loguje sie za pomoca wyslania odpowiednich danych POST 3. Otwieram strone zachowujac polaczenie z serwerem. 4. Wykonuje jakas akcje np wysylam kolejne POST 5. Zamykam polaczenie. Czy wogóle istnieje możliwość otworzenia połaczenia szyfrowanego i podtrzymania jego (nie rozłączania się)? nie wiem czy za pomocą cURL to zrobie:/ Może wyjaśnie po co mi to: Loguje sie do swojego panelu hostingowego, tworze np nowe konto email i zamykam polaczenie. Moze ktos juz cos takiego robil? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 487 Pomógł: 7 Dołączył: 7.01.2004 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Robiłem kiedyś (ponad rok temu) coś takiego przy użyciu curl, nie ma z tym najmniejszych problemów. Niestety nie pamiętam dokładnie kodu i tego czy udało mi się to zrobić na jednej sesji curl (jedno wywołanie curl_init, kilka curl_exec).
Parę dni temu robiłem odpytywanie po ssl z użyciem curla z "podstawionym" ciastkiem i nie było problemów, ponieważ większość systemów trzyma dane użytkownika w sesji, a jak sesja to i ciastko, które możesz sobie spokojnie przyjąć przy logowaniu a następnie użyć. W php 5.1 jest stała CURLOPT_COOKIESESSION (opis curl_setopt" title="Zobacz w manualu php" target="_manual) która załatwia całość za Ciebie. Jest również curl_ multi_ init" title="Zobacz w manualu php" target="_manual który wydaje się lekarstwem na Twoje problemy, ale z opisu nie sposób to wywnioskować. ![]() Sposób z sesją i jednym ciastkiem to ustawienie CURLOPT_COOKIEJAR i CURLOPT_COOKIEFILE na ten sam plik. Pozdro. Ten post edytował splatch 19.09.2006, 17:50:58 -------------------- Łukasz Dywicki
Independent Java and open source software consultant. Blog - Java, OSGi, integracja oprogramowania.. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 5 724 Pomógł: 259 Dołączył: 13.04.2004 Skąd: N/A Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Przenosze z php Pro na php -- za malo Pro jak na Pro
![]() -------------------- Nie lubię jednorożców.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 08:07 |