![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 347 Pomógł: 0 Dołączył: 27.08.2005 Skąd: Inowrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Pod Opera i FF dziala OK, pod badzIEwiem sa dodatkowo marginesy na 1px wokolo linkow :| Ten post edytował Balas 18.09.2006, 18:22:35 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 435 Pomógł: 40 Dołączył: 16.02.2003 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Usuń
z #menu_left a, #menu_right a. (wysokość <a /> kontroluj za pomocą paddingów) Ten post edytował ano 18.09.2006, 19:32:07 -------------------- Linkedin | ...
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 347 Pomógł: 0 Dołączył: 27.08.2005 Skąd: Inowrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wiedzialem ze cos przeoczylem
![]() Teraz kolejny error, wysokosc pod IE jest stała... i nie da sie jej zmniejszyc
Ten post edytował Balas 18.09.2006, 19:40:13 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 435 Pomógł: 40 Dołączył: 16.02.2003 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wyspokość czego? Wrzuć tą stronę na serwer, to będzie można zobaczyć co jest nie tak
![]() -------------------- Linkedin | ...
|
|
|
![]()
|
|
http://konopa.info/lay/xxx.html //bez podanej wysokosci
http://konopa.info/lay/test2.html //z podana wysokoscia -------------------- |
|
|
![]()
|
|
U mnie http://konopa.info/lay/test2.html wygląda identycznie pod Operą i IE - wygląda dobrze... powiedz o wysokość CZEGO Ci chodzi.
-------------------- Linkedin | ...
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 19 Pomógł: 0 Dołączył: 29.09.2006 Skąd: Bytom Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wpisz to przed body, w arkuszu CSS, powinno zminimalizować odstęp... -------------------- HomePage | Mój Blog | Klimek Team
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 7 494 Pomógł: 302 Dołączył: 31.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Przy liczbach w CSS są wymagane jednostki miar.
Kod * { margin: 0px; padding: 0px; } Tylko trzeba pamiętać że to wyzeruje marginesy wszystkim elementom na stronie. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 258 Pomógł: 16 Dołączył: 21.09.2004 Skąd: Kielce Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ale po co pisać jednostkę przy zerze ? Nie powiesz mi chyba że 0px i 0em to inne zero
![]() ![]() -------------------- -------------
------ |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 7 494 Pomógł: 302 Dołączył: 31.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Przy zerze nie owszem nie ma to większego znaczenia, ale takie coś generuje złe nawyki
![]() Ktoś przeczyta i OK, potem zechce zmienić i dostawi sobie: margin: 9; Ludzka głupota nie zna granic ![]() O jednostkach można śmiało poczytać tutaj: CSS3 Values and Units Ale jestem przekonany ~revyag, że znasz ten link ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 258 Pomógł: 16 Dołączył: 21.09.2004 Skąd: Kielce Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
![]() Interesował mnie tylko o ten konkretny przypadek. W sumie masz racje, ale problem dotyczy raczej świeżo upieczonych "łebmajsterów" ![]() --- Wybacz że się dopiszę, ale już nie chcę nabijać postów OT. Moja wcześniejsza uwaga to profilaktyka, wole od razu uczyć ludzi dobrze niż potem wybijać z głowy jakieś głupoty i zaszłości. ~mike_mech -------------------- -------------
------ |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 19 Pomógł: 0 Dołączył: 29.09.2006 Skąd: Bytom Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Przy liczbach w CSS są wymagane jednostki miar. www.kurshtml.boo.pl - doczytaj ![]() -------------------- HomePage | Mój Blog | Klimek Team
|
|
|
![]()
|
|
www.kurshtml.boo.pl - doczytaj ![]() Jak chcesz kogoś poprawić to zrób to jak należy, podałeś linka do całości kursu a powinieneś podać link do konkretnej rzeczy. Tym bardziej, że sam sobie doczytaj ![]() Przy liczbach w CSS są wymagane jednostki miar. Nie można sobie ich pomijać tam gdzie są wymagane. Jednostki Cytat Jednostki długości stosuje się w bardzo wielu poleceniach dotyczących stylów, np. wielkość czcionki, marginesów czy rozmiary elementów itd. Format wartości długości składa się z opcjonalnego znaku liczby ("+" - domyślny lub "-"), liczby całkowitej lub rzeczywistej oraz jednostki. Po wartości długości 0 jednostka jest opcjonalna.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.07.2025 - 06:18 |