![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 36 Pomógł: 0 Dołączył: 2.01.2006 Skąd: Reda Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Mam w tej chwili takie zapytanie:
Wyciagą mi ono 7 ofert o różnych nazwach (jest grupowanie ofert po nazwach, bo mogą być tak samo nazwane oferty, ale zawierać inną cene czy inne parametry). Chciałbym żeby wyciągało 7 ofert o różnych nazwach ale najniższych cenach. Czy da się jakoś to zrobić jednym zapytaniem? Jeśli tak, to jak? Od razu mówię, że dodanie do tego zapytania 'order by o.cena' powoduje tylko posortowanie już tych wybranych siedmiu rekordów. //edit: Baza 4.0.23, więc nie ma lekko ![]() Ten post edytował .:dR@kE:. 18.09.2006, 21:00:33 -------------------- Fajne Sklepy Internetowe | Wklejacz Kodu | Opisy GG | Super Hosting!!! | Darmowe Blogi
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 385 Pomógł: 55 Dołączył: 1.03.2005 Skąd: śląsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
-------------------- aplikacje internetowe | Symfony
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 36 Pomógł: 0 Dołączył: 2.01.2006 Skąd: Reda Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Szczerze, to zupełnie inny... ale dowiedziałem się już, że się nie da, nie w tej wersji mysql'a. Pozostaje obróbka w php. Temat można zamknąć. -------------------- Fajne Sklepy Internetowe | Wklejacz Kodu | Opisy GG | Super Hosting!!! | Darmowe Blogi
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 385 Pomógł: 55 Dołączył: 1.03.2005 Skąd: śląsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
szczerze sie zastanow
masz grupowanie ofert po nazwach, sortowanie po cenach wg mnie to to samo. musisz w jednym podzapytaniu pobrac ID ofert o najnizszych cenach. -------------------- aplikacje internetowe | Symfony
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 5 724 Pomógł: 259 Dołączył: 13.04.2004 Skąd: N/A Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
"podzapytaniu" -- Baza [mysql] 4.0.23 nie ma podzapytan! -- dopiero 4.1
-------------------- Nie lubię jednorożców.
|
|
|
![]()
|
|
"podzapytaniu" -- Baza [mysql] 4.0.23 nie ma podzapytan! -- dopiero 4.1 No właśnie o tym mówię, że się nie da ne tej bazie :| Dzięki, można zamknąć. Ten post edytował .:dR@kE:. 19.09.2006, 13:09:46 -------------------- Fajne Sklepy Internetowe | Wklejacz Kodu | Opisy GG | Super Hosting!!! | Darmowe Blogi
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 09:02 |