![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 77 Pomógł: 1 Dołączył: 4.06.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam. W bazie danych posiadam tabele ilosc_sciagniec, ktora pokazuje ile razy dany plik byl sciagniety. Chcialbym zrobic tak, aby byl wyswietlany napis na stronie "Pobrań:" i ile razy sciagnieto wszystkie pliki. Nie wiem jednak jak zrobic, aby skrypt dodawal wartosci ze wszystkich pol tabeli ilosc_sciagniec.
Drugie moje pytanie. Mam w bazie danych table pt. ID. Jaki skrypt wyswietla najwieksza wartosc w tabeli id? Chcialbym, aby na stronie byl wyswietlany napis Plików: i laczna ilosc plikow w dziale download. Prosze o opdowiedz. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 124 Pomógł: 0 Dołączył: 8.05.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
AD 1. SELECT SUM(ilosc_sciagniec) FROM tabela
AD 2. SELECT MAX(wartosc) from ID; -------------------- TESTWIEDZY.PL - Przetestuj swoją wiedzę...
Nie ma rzeczy niemożliwych. Niemożliwe wymaga jedynie więcej czasu... Pracujemy na Ciebie! - MINDFLOW.PL |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 77 Pomógł: 1 Dołączył: 4.06.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dzieki
![]() SELECT MAX(wartosc) from ID; tego nie kapuje. Chodzi mi oto, aby skrypt wyciagal z bazy najwieksza wartosc z tabeli id. Czyli jak mam w tej tabeli wartosc najwieksza 1523 to, aby taka z niej wyciagal ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 219 Pomógł: 5 Dołączył: 18.07.2006 Skąd: Piekary Śląskie Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dzieki ![]() SELECT MAX(wartosc) from ID; tego nie kapuje. Chodzi mi oto, aby skrypt wyciagal z bazy najwieksza wartosc z tabeli id. Czyli jak mam w tej tabeli wartosc najwieksza 1523 to, aby taka z niej wyciagal ![]() To co kolega podał jest tym o co pytałeś (chyba). Natomiast ta liczba wcale nie musi obrazować liczby rekordów w tabeli. aby dostać liczbę rekordów w tabeli robisz:
-------------------- CMS dla Twojej firmy
Wojciech Małota |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 26.06.2025 - 16:32 |