![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 225 Pomógł: 18 Dołączył: 30.06.2003 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jak zrobić numerowanie stron tak jak w php.pl.
Chodzi mi o by było w takim stylu: 1 2 3 ... 9 10 11 ... 40 41 42 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 144 Pomógł: 0 Dołączył: 29.06.2003 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
np, jak masz sql:
uff, z głowy wymyślałem może pomoże -------------------- if(function_exists("zrozum_kobiete")){
echo "Niemożliwe!"; exit;} |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 225 Pomógł: 18 Dołączył: 30.06.2003 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Chyba się nie zrozumieliśmy zwykłe numerowanie potrafię zrobić, ale gdy tych numerków jest załóżmy 20 to już to wygląda brzydko Chciałbym numerować tak jak na tym forum.
1 2 3 ... 10 11 12 ... 18 19 20 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 064 Pomógł: 1 Dołączył: 22.01.2003 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
---> http://forum.php.pl/viewtopic.php?t=3892
BTW: jednak pogrubiona opcja szukaj nie została dostrzeżona :-) -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 467 Pomógł: 13 Dołączył: 22.02.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat BTW: jednak pogrubiona opcja szukaj nie została dostrzeżona :-) Osobiscie uwazam, ze nasze forum jest juz tak duze, ze wlasciwie mogloby sie skladac tylko z wyszukiwarki, bo wlasciwie nie ma chyba pytania jeszcze nie zadanego!
|
|
|
![]()
|
|
Cytat ---> http://forum.php.pl/viewtopic.php?t=3892
BTW: jednak pogrubiona opcja szukaj nie została dostrzeżona :-) Została dostrzerzona i nawet sprawdzona, ale nie znalazłem tego co by mnie zadowoliło. Samo numerowanie z linkami i nawet sprawdzenie na której aktualnie jestem stronie potrafię zrobić, ale za Chiny nie mogę zrobić czegoś takiego: Jak jestem na stronie załużmy 1 to wyświetla mi linki do dwóch następny a po trzykropku trzech ostatnich, jak jestem mniej więcej na środku wynikowych stron to wyświetla mi pierwsze trzy, po trzykropku numer przed aktualną, aktualną i kolejną stronę, a na końcu po trzykropku trzy ostatnie. Chyba nie namieszałem zbytnio :oops: |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 064 Pomógł: 1 Dołączył: 22.01.2003 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Jak jestem na stronie załużmy 1 to wyświetla mi linki do dwóch następny a po trzykropku trzech ostatnich, jak jestem mniej więcej na środku wynikowych stron to wyświetla mi pierwsze trzy, po trzykropku numer przed aktualną, aktualną i kolejną stronę, a na końcu po trzykropku trzy ostatnie. Chyba nie namieszałem zbytnio :oops:
Widzę że nie przeczytałeś tego tematu co podałem. Tam jest. --> http://forum.php.pl/viewtopic.php?p=23953#23953 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
czytałem i jak dobrze zrozumiałem to wyświetli to mniej więcej w taki sposób: 1(aktualna strona) 2 3 4 5 (strony kolejne) ale gdzie pozostałe i teraz to ty chyba dokładnie nie przeczytałeś mojego ostatniego posta.
|
|
|
![]()
|
|
To tak trudno sobie zmodyfikować?! Ech... wystarczy zamienić jedną czy dwie zmienne. Włóż trochę wysiłku a nie czekaj na gotowca.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 602 Pomógł: 0 Dołączył: -- Skąd: W - WA -> GRO Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To jest zwykla zabawa logika - troche analizy danych przez if'y i po sprawie.
Do tak prostej sprawy nie ma sensu podawac gotowca. Jestes w stanie zrobic wszystko inne, to z tym tez sobie powinienes poradzic (no chyba ze jedziesz z gotowca i nie jestes w stanie ...). -------------------- Zanim zadasz pytanie, zawsze wczesniej zajrzyj do manuala ( pl.php.net/manual/pl/ ).
Szukasz skryptow - www.hotscripts.com |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 31 Pomógł: 0 Dołączył: 29.05.2004 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam niechce zakladac nowego tewmatu ale ten ink niedziala :/
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 262 Pomógł: 21 Dołączył: 3.05.2004 Skąd: Sopot, Krakow, W-wa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
-------------------- Javascript, Coffeescript, Node.js, Mongo, CouchDb, chmury, workery & inne bajery - zycie jest zbyt krotkie aby miec nudna prace :)
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 581 Pomógł: 0 Dołączył: 21.07.2003 Skąd: Jasło Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No nie działa ponieważ odnosi się do starego forum postawionego na phpBB, wystarczy zmienic troche i działa:
http://forum.php.pl/viewtopic.php?p=23953#23953 http://forum.php.pl/index.php?showtopic=23953 -------------------- „Człowiek jest wielki nie przez to, co posiada, lecz przez to, kim jest;
nie przez to, co ma, lecz przez to, czym dzieli się z innymi.” Jan Paweł II |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 18.07.2025 - 17:43 |