![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 15 Pomógł: 0 Dołączył: 30.08.2006 Skąd: Libiąż Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Stworzyłem przykładową bazę tekstową:
1|imieA|nazwiskoA|hasloA 2|imieB|nazwiskoB|hasloB 3|imieC|nazwiskoC|hasloC Wiem już jak odczytać określony wpis z wybranego rekordu, ale nie mogę dojść do tego jak po zmodyfikowaniu wpisu (np. hasloB) zapisac go ponownie w bazie. Proszę o wyrozumiałość i wskazówki dla błądzącego w ciemnościach. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 5 724 Pomógł: 259 Dołączył: 13.04.2004 Skąd: N/A Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A nie prosciej uzyc bazy danych?
-------------------- Nie lubię jednorożców.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 597 Pomógł: 30 Dołączył: 19.02.2003 Skąd: Tychy Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hm...
cos = file( plik ); wyszukanie i zmiana na wybranej linijce cos ponowne zapisanie bazy danych fwrite(fp, implode("\n", cos)); Ten post edytował sf 17.09.2006, 07:12:56 -------------------- Zapraszam na mój php blog, tworzenie stron.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 045 Pomógł: 5 Dołączył: 8.11.2004 Skąd: trójmiasto Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Oto fragment rzeczywistego sprawdzonego kodu,
oczywiście jeśli jest bardzo dużo danych to lepiej użyć prawdziwej bazy danych, ale w tamtym przypadku nie było tylko kilkadziesiąt wierszy:
Kod <script language="javascript" type="text/javascript"> function Delete(id){ if (confirm(labels_delete)) location = labels_this+'?action=delete&id='+id; } </script>
Ten post edytował php programmer 17.09.2006, 07:49:26 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 02:58 |