![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 63 Pomógł: 0 Dołączył: 19.08.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Mam bazę w pliku tekstowym. Tworzę ją w taki sposób: [php:1:02817b0e84]<? for($i=0; $i<sizeof($tablica); $i++) { $tab[$i]=implode("||", $tablica[$i]); } $zapis=implode("rn", $tab); $plik=fopen("baza.dat", w); fwrite($plik, $zapis, 1000000); fclose($plik); ?>[/php:1:02817b0e84] ... a otwieram tak: [php:1:02817b0e84]<? $file=fopen("baza.dat", r); $waga=filesize("baza.dat"); $plik=fread($file, $waga); fclose($file); $tab=explode("rn", $plik); for($i=0; $i<sizeof($tab); $i++) { $tablica[]=explode("||", $tab[$i]); } ?>[/php:1:02817b0e84] Kompletnie nie rozumiem, dlaczego po utworzeniu pliku pojawia się w nim odstęp na samym początku tekstu. Jeżeli ktoś potrafi mi pomóc, bardzo o to proszę (mam również post bez odpowiedzi o tytule Sortowanie). |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 407 Pomógł: 0 Dołączył: 24.10.2002 Skąd: warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
$zapis=implode("rn", $tab);
oto twoj odstep. pojawia sie przy kazdym rekordzie czyli przy pierwszym tez -------------------- Zalew :: http://jakubzalewski.info
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 691 Pomógł: 0 Dołączył: 6.08.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat $zapis=implode("rn", $tab);
oto twoj odstep. pojawia sie przy kazdym rekordzie czyli przy pierwszym tez Pod warunkiem, że pierwszy element jest pusty. Jeśli tak nie jest, żaden odstęp nie powinien się pojawiać. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 6.07.2025 - 16:51 |