![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 340 Pomógł: 0 Dołączył: 7.07.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Więc tak, moim "marzeniem" (; jest zrobić formularz email w php.
Ale taki formularz, który zwraca, zawsze inne info przy źle wypełnionym każdym polu w formularzu. Chodzi o to że, jak np: ktos wypełni źle pole "email" to napisze że 'źły email' , jak wypełni źle pole 'imie' to napisze 'złe imie' itd. No i wykombinowałem coś ale napewno źle ![]() ![]() Takie coś wymysliłmem <gafa>
No nic, uprzedze was " Poucz się więcej php" ![]() OK poucze sie, codziennie coś czytam ucze sie, no ale szybko sie nie da nauczyć ![]() PS. Czy dużo rzeczy jest tu źle ![]() Czy da sie tu coś w miare zmienić żeby było dobrze ![]() Czy może tak tez się nie powinno pisac takiego skryptu php ? ![]() Przepraszam za głupi post, już nie będe pisał więcej głupot, tylko pierw się podszkole ![]() Dzięki I Przepraszam za głupoty ![]() Ten post edytował pik 15.09.2006, 16:56:00 -------------------- w3c & c++
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 6 072 Pomógł: 861 Dołączył: 10.12.2003 Skąd: Dąbrowa Górnicza ![]() |
1. Nie uzywasz zmiennej $strlen (w sumie nie ma potrzeby jej tworzenia)
2.
ten warunek jest zle skonstruowany, nie uzywasz operatorow && (AND) ani || (OR) wiec nie ma prawa dzialac (nie wywala bledu?) 3.
nie = a == (= to przypisanie) |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 340 Pomógł: 0 Dołączył: 7.07.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ad1. no tak racja
![]() ad2. tu też masz racje, zapomniałem ;/ (wywalało bład, i pisałem że mam źle ![]() ad3. dokładnie ;/ ups Poprawiłem kod (poprawiony kod, w 1 poście) i wywala mi taki błąd: "Parse error: syntax error, unexpected ')' in /home2/webmaker/public_html/php/form.php on line 29" -------------------- w3c & c++
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 6 072 Pomógł: 861 Dołączył: 10.12.2003 Skąd: Dąbrowa Górnicza ![]() |
To moze pokaz okolice linii 29?
|
|
|
![]()
|
|
U mnie linia 29 to jest to: (linia 7 w pierwszym poście)
Ten post edytował pik 15.09.2006, 20:13:27 -------------------- w3c & c++
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 111 Pomógł: 0 Dołączył: 27.07.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat syntax error oznacza błąd syntaktyczny (składniowy).Cytat unexpected ')' oznacza że parser napotkał na nieprzewidziny znak ')'.popatrz na swój kod, sprawdź czy wszystkie nawiasy się zgadzają, zobaczysz na końcu o jeden za dużo. |
|
|
![]()
|
|
No juz mam
![]() Ale przcież tak to nie działa, a nikt mi tu tego nie napisał ![]() I tak dzięki. ![]() Nie będe pisał nowego tematu, bo to sie tyczy mojego formularza ![]() A więc, formularz mam, i działa (sam nie wieże ze sam go zrobiłem ![]() Ale mam takie pytanie, jak formularz jet już wypełniony, i klikam na przycisk "wyśli" i jest jakiś błąd - ok tak ma być, i strona z formularzem jest przeładowana, i wpisana treść z formularza znika - i pytanie takie, czy da się jakoś w miare prosto zrobić, zeby ta treść z formularza nie znikała po przeładowaniu strony w przypadku błędu ? I jeszcze jedno, jak powinna być napisana funkcja mail() z dodatkowymi nagłówkami, bo coś mi nie wychodzi :|
W formularzu mam: - imie - wiadomosc I chcial bym wszystkie te dane dostać na mejla. Dziękuję, za każdą pomoc ![]() -------------------- w3c & c++
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 605 Pomógł: 96 Dołączył: 22.10.2004 Skąd: UK Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
(...) i strona z formularzem jest przeładowana, i wpisana treść z formularza znika - i pytanie takie, czy da się jakoś w miare prosto zrobić, zeby ta treść z formularza nie znikała po przeładowaniu strony w przypadku błędu ? Przykładowo w ten sposób: I jeszcze jedno, jak powinna być napisana funkcja mail() z dodatkowymi nagłówkami, bo coś mi nie wychodzi :| Poczytaj, dokładnie o mail" title="Zobacz w manualu php" target="_manual i co się wpisuje w nagłówkach ( przeczytaj komentarze ). -------------------- Najczęstsze błędy | Jak poprawnie zadać pytanie? | Serwer PHP - od czego zacząć?
SQL Injection | Hashowanie haseł | Jak działają sesje, przykłady ___ The world is yours ... |
|
|
![]()
|
|
Ok dzięki, załapałem teraz, przedtem czytałem ale jakoś mi nie wchodziło do głowy
![]() Teraz juz kumam, i juz wszystko zrobione (prawie) ![]() Pyt. 1 Jeszcze jedno ![]() Wstawiłęm ten kod co podałeś że po przeładowaniu strony w przypadku jakiegos błędu, tresc z formularza nie znika. A żeby znikała jesli formularz jest dobrze wypełniony, po wysłaniu wiadomości ? da się ? // Pyt. 2 I jeszcze zrobiłem sobie takie coś:
I chciał bym zeby dane z formularza były zapisywane kazde w nowej linijce, "imie" w osobnej, "email" w osobnej itd. Wstawiłem znak "\n" ale nie działa :| Ten post edytował pik 18.09.2006, 21:50:40 -------------------- w3c & c++
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 06:43 |