![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 64 Pomógł: 0 Dołączył: 14.09.2006 Skąd: (War)(Saw) Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Przedstawie kod:
Jak widac jest to kod na includowanie plikow. 1 moje pytanie: Czy jest to bezpieczny kod? Druga sprawa to taka ze jezeli uzytkownik wpisze bledne "id" to strona start.php bedzie sie wczytywac. Jezeli natomiast wpisze bledny "case" to otworzy mu sie strona z bledem 404.php. Chodzi mi o to ze wszystko jest w porzadku ale jezeli ten sam kod bedzie juz za kolejnej zaincludowanej stronie (np. na news.php) to po wpisaniu blednego "case" pojawi sie strona 404.php ale rowniez bedzie zaincludowana ta strona czyli start.php. Suma sumarum chodzi o to ze chcialbym zeby strona 404.php pojawiala sie z jednakowa zawartoscia na kazdej kolejnej stronie zaincludowanej a nie ze pojawia sie strona 404.php i wczesniejszy plik zaincludowany. Dzieki za pomoc. -------------------- Fajny sennik, sam zobacz sennik. Prowadzisz firmę, w której masz wielu pracowników? Harmonogram Czasu Pracy - Wejdź i przejmij kontrolę nad czasem pracy.
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 131 Pomógł: 0 Dołączył: 28.08.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
użyj
Cytat 1 moje pytanie: Czy jest to bezpieczny kod? tego typu kody (oparte na switchu) sa najbezpieczniejsze- na malych stronach domowych (gdzie il. podstron =~5-10) wszystko jest ok, przy wiekszych il. rozwiazanie jest malo elastyczne i wydajne. Co do reszty nie jestem przekonany czy chodzi o to, jednak spróbuj takiego t ricku- przed inkludowaniem zdefiniuj sobie stałą (nazwij ją jak chcesz,wartość tak nap rawde też jest dowolna), następnie w plikach news.php, costam.php wklep:
Ten post edytował zdzichu 14.09.2006, 20:18:08 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 64 Pomógł: 0 Dołączył: 14.09.2006 Skąd: (War)(Saw) Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
dzieki. Czyli nie jest warte uzywac switch przy wiekszej ilosci plikow? jakie sa minusy?
Mam teraz takie pytanie: Jak zmienic kod zeby strona "error.php" nie wyswietlila sie w pliku index.php tylko ze jak ktos wpisze "zle case" to strona "error.php" otworzy sie jako jedyna (nie bedzie zainkludowana) -------------------- Fajny sennik, sam zobacz sennik. Prowadzisz firmę, w której masz wielu pracowników? Harmonogram Czasu Pracy - Wejdź i przejmij kontrolę nad czasem pracy.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 57 Pomógł: 0 Dołączył: 13.01.2005 Skąd: warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
poprzez header ?
![]() |
|
|
![]()
|
|
jestem poczatkujacy w php i nie wiem jak to zrobic, bylbym wdzieczny za szczegolowe info.
.. nikt nie wie? .. -------------------- Fajny sennik, sam zobacz sennik. Prowadzisz firmę, w której masz wielu pracowników? Harmonogram Czasu Pracy - Wejdź i przejmij kontrolę nad czasem pracy.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Cytat jestem poczatkujacy w php i nie wiem jak to zrobic, Ale to nie zwalnia cie od czytania manuala. Dostales odpowiedź: headerIdziesz teraz do manuala i szukasz header: http://pl.php.net/manual/pl/function.header.php Tam po dokladnej analizie tego co napisali, dowiadujesz sie ze jest header location i jestes w domu....
Ten kod masz wywolac gdy ktos wpisze zla strone -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
okey, czyli jaki ten kod ktory wywola to funcje? z tego manuala nie bardzo lape.
.. -------------------- Fajny sennik, sam zobacz sennik. Prowadzisz firmę, w której masz wielu pracowników? Harmonogram Czasu Pracy - Wejdź i przejmij kontrolę nad czasem pracy.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
teraz ja nie lapie...
No przeciez ci podalem kod.... w moim poprzednim poscie. Dostales gotowca. -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
wiem. czytalem manuala ale jestem cienki w php bo zaczynam. Chodzi o to jak zmodyfikowac kod zeby ten wlasnie kod dzialal bo mi nie wychodzi
![]() -------------------- Fajny sennik, sam zobacz sennik. Prowadzisz firmę, w której masz wielu pracowników? Harmonogram Czasu Pracy - Wejdź i przejmij kontrolę nad czasem pracy.
|
|
|
![]()
|
|
Jakby ci nie dzialalo to, to byc moze spowodu wyslanych naglowkow. Szukaj na forum pod haslem: headers already send Cytat bo mi nie wychodzi jak ci nie wychodzi, to nastepnym razem napisz w jakim sensie ci nie wychodzi, rzuc errorami czy czym kolwiek czym sie objawia te nie wychodzenie. Chcesz pomocy - olatwij innym tę pomoc
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 25.07.2025 - 08:05 |