![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 80 Pomógł: 0 Dołączył: 2.04.2006 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Mam serwer Apache/2.0.55 (Win32) php/5.1.4 chciał bym do niego zainstalować dobry interpreter XSL.Który polecacie ? Czy do XML też potrzebny jest interpreter ?
Pozdrawiam i czekam na odpowiedź -------------------- Boże broń przed plagą, zarazą, trądem, wiedzą z kursów php oraz przed dziećmi neostrady
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 7 494 Pomógł: 302 Dołączył: 31.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A co Ty chciałbyś zinterpretować z tego XML'a?
Do plików XML stosuje się parsery w celu wydobycia z nich informacji. Można tez tworzyć takie pliki, ale nie słyszałem nigdy żeby to miało związek z serwerem. W php przecież masz: XML Parser, SimpleXML, DOM, DOM XML. Zainteresuj się wybranymi rozszerzeniami. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 80 Pomógł: 0 Dołączył: 2.04.2006 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Ale do XSL są przecież parsery np.http://xerces.apache.org/xerces-j/
Tylko ze nie wiem jak to na serwer wrzucić ![]() -------------------- Boże broń przed plagą, zarazą, trądem, wiedzą z kursów php oraz przed dziećmi neostrady
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 7 494 Pomógł: 302 Dołączył: 31.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W takim razie przepraszam za zaśmiecanie wątku i za niedoczytanie sedna problemu.
A dział Installation nie pomaga? Xerces-J-src.1.4.4.zip - z tego co widze jest tam i readme i install. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 487 Pomógł: 7 Dołączył: 7.01.2004 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Xerces to Java. Połączenie Java-php możesz zrealizować przez odpowiednie rozszeżenie php bądź przez funkcje systemowe.
Nie mniej, myślę, że na Twoje potrzeby wystarczy to rozszeżenie. -------------------- Łukasz Dywicki
Independent Java and open source software consultant. Blog - Java, OSGi, integracja oprogramowania.. |
|
|
![]()
|
|
Dzięki
![]() -------------------- Boże broń przed plagą, zarazą, trądem, wiedzą z kursów php oraz przed dziećmi neostrady
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 04:37 |