![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 7 Pomógł: 0 Dołączył: 30.08.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Prosze wytlumaczyc lamce jak zalozyc konto MySQL pod linuxem 2.2.20
wersja mysql: /usr/local/mysql/libexec/mysqld Ver 3.23.46 for pc-linux-gnu on i686 z gory thx[/sql] |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 7 Pomógł: 0 Dołączył: 30.08.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
nie wierze, chyba najpopularniejsza strona o php/mysql i nikt nie wie :] lussss
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 717 Pomógł: 0 Dołączył: 12.06.2002 Skąd: Wolsztyn..... Studia: Zielona Góra Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jest znaczna roznica miedzy tym, ze ktos wie, a tym ze ktos chce odpowiedziec na te pytanie.
Mi sie np. nie chce odpowiadac komus, komu sie nawet nie chce samemu poszukac. To jest Twoj problem i jesli Ci zalezy, zeby go rozwiazac to troche wiecej wlasnej inicjatywy moze. http://www.mysql.com/doc/en/Adding_users.html Nic wiecej nie powiem... PS. "Tylko lamer uzywa slowa lamer" |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 467 Pomógł: 13 Dołączył: 22.02.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
problemowniku... twoje pytanie jest nielogicznie sformulowane i nie wiadomo z niego o co chodzi. Do jutra zmien tresc... lub zablokuje a potem usunę temat.
|
|
|
![]()
|
|
pytanie jest jak najbardziej logiczne, zadalem je poniewaz nie znam odpowiedzi, nie uzywam, nigdy nie mialem doczynienia z linuxem i nie wiem jak to sie robi, dlatego was prosze.....
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 691 Pomógł: 0 Dołączył: 6.08.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat pytanie jest jak najbardziej logiczne, zadalem je poniewaz nie znam odpowiedzi, nie uzywam, nigdy nie mialem doczynienia z linuxem i nie wiem jak to sie robi, dlatego was prosze.....
Jest conajmniej dwuznaczne. Chodzi Ci o założenie konta (uzytkownika) w samym mysqlu czy o konto systemowe na którym by pracował serwer mysql? |
|
|
![]()
|
|
chodzi mi wlasnie o konto uzytkownika mysql
![]() sorry za zamieszanie |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 691 Pomógł: 0 Dołączył: 6.08.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat chodzi mi wlasnie o konto uzytkownika mysql
![]() sorry za zamieszanie Dalej nie wiadomo o co chodzi... :arrow: konto w mysqlu: http://www.mysql.com/documentation/mysql/b...ml#Adding_users :arrow: konto systemowe dla serwera mysql: Kod man adduser
man useradd Któryś powinien być. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 467 Pomógł: 13 Dołączył: 22.02.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
adwol, po co komu te konfiguratory :DDD
Kod cat >> /etc/passwd
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 384 Pomógł: 0 Dołączył: 3.04.2003 Skąd: Chorzow Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat adwol, po co komu te konfiguratory :DDD
Kod cat >> /etc/passwd Bo niektorzy pracuja w tartaku a inni wola wygode ? ![]() ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 07:45 |