![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 140 Pomógł: 0 Dołączył: 11.09.2006 Skąd: Jaworzno Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam ponownie
czytałem troche o funkcji mail i wpadłem na pomysl aby ją użyć do czegoś. jednak do testów jest stworzona prosta stronka i wygląda w fragmencie tak:
no i pojawił się błąd typu: Warning: mail() [function.mail]: SMTP server response: 550 5.7.1 Unable to relay for mateuszpi@o2.pl in c:\Inetpub\wwwroot\indianie\akceptacja.php on line 76" title="Zobacz w manualu php" target="_manual wydaje mi sie ze funkcja mail jest zrobiona poprawnie: oto dane z phpinfo sendmail_from mateuszpi@wp.pl sendmail_path no value serialize_precision 100 short_open_tag On SMTP localhost smtp_port 25 czy możecie powiedziec co jest nie tak ![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 405 Pomógł: 1 Dołączył: 19.09.2003 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie masz zainstalowanego serwera pocztowego. Na forum były już posty o darmowych serwerach pod windows. Poszukaj, poczytaj, zainstaluj.
![]() -------------------- Rozwój cywilizacji informatycznej to wyścig między programistami, którzy wytwarzają coraz łatwiejsze
programy użytkowe dla idiotów, a światem produkującym coraz lepszych gatunkowo idiotów. Blog: Małolepszy.info |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 58 Pomógł: 0 Dołączył: 6.05.2003 Skąd: Gdańsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
jak na moje to jasny system dał komunikat : "SMTP server response: 550 5.7.1 Unable to relay for mateuszpi@o2.pl"
Czyli serwer pocztowy jest, tylko chodzi o to, ze nie pozwala wyslac e-maila od ktos@o2.pl poniewaz nie jest serwerem pocztowym o2.pl. To ma na celu walke ze spamem i podszywaniem sie. Wprowadz np. mateusz@localhost powinno pomoc -------------------- Mateusz 'matipl' Kamiński
WWW - http://matipl.pl |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 15:30 |