![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 385 Pomógł: 55 Dołączył: 1.03.2005 Skąd: śląsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ja zbieram kasiorke na core 2 duo e6400 - to jest dopiero wypas
![]() ![]() do tego DDRII 667 2x1GB - bo tyle sie przyda ![]() i plytka gigabyte ds3 to jest moja propozycja -------------------- aplikacje internetowe | Symfony
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 475 Pomógł: 0 Dołączył: 1.04.2005 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ja z Core 2 Duo polecam wersję X6800
![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 245 Pomógł: 4 Dołączył: 22.01.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
NetJaro: nie wiem jaki jest sens polecania procesora który kosztuje około 4000 zł, kto przy zdrowym rozumie będzie kupował coś takiego ?
Wracając do dyskusji, c2d to bardzo fajny procesor razem z płytą Gigabyte (GIGABYTE GA-965P-DS3 jeśli ktoś nie potrzebuje 2x PCI-E x16 lub GIGABYTE GA-965P-DQ6) i pamięcią ram najlepiej 2x1GB chociaż 1GB spokojnie wystarczy oraz koniecznie 800MHz bo c2d kocha wyższe częstotliwości i mamy naprawde fajny zestaw. Dokładając do tego np. najnowszy Galaxy Geforce 7900GS 512mb (około 950 zł) lub Geforce7950GT 512 mb które ma wyjśc niedługo (z tego co wiem 1000) pogramy sobie we wszystkie gry które nie będą wymagały w przyszłości dx10 ![]() Pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 385 Pomógł: 55 Dołączył: 1.03.2005 Skąd: śląsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a ty tylko o grach myslisz...
core2duo e6800 to za drogie rozwiazanie, wersje e6400 jest juz bardziej realna:) mysle ze dyskusje mozna zakonczyc ![]() -------------------- aplikacje internetowe | Symfony
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 345 Pomógł: 3 Dołączył: 20.02.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Dual to po prostu dwa razy 256 ale na jednej kości (po obu stronach)... lepiej wziąć zwykły 512 smilingsmiley.gif A najlepiej 1024 smilingsmiley.gif Wszystko zależy od procka ! W przypadku procesorów z serii K7 różnica to 1-2%. Problem leży także po storni płyty głównej. Produkty Nvidii ( mostki ) niby lepiej radza sobię z dualem ale. Prawdziwy przyrost dostaje się w raz z procesorami AMD 64. Ale uwaga. Platforma 754 nie oferuje sama w sobie 2-kanalowego kontrolera. To właśnie różni o platformy 939. Tutaj przyrost około 10%, więc dosyć dużo. Dużo lepiej w przypadku Intela. Tutaj zdecydowanie opłaca się kupować pamięci mające pracować w Dualu, a to za sprawą 2-kanałowego kontrolera zintegrowanego w mostku. |
|
|
![]()
|
|
hmm jestes pewien co piszesz?
mi sie wydaje ze to wlasnie w procku (Athlon 64) jest ten kontroler dlatego jest to szybsze. -------------------- aplikacje internetowe | Symfony
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 208 Pomógł: 0 Dołączył: 5.03.2005 Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
A jeszcze jedno pytanko co do dysków twardych. Byłem w sklepie i tam polecają Samsungi, ja do tej poty używałem Segate i nie miałem problemów, w sklepie mówili że najmniej awaryjne są Samsungi. Dużo czytałem na temat dysków i jedno spostrzeżenie jakie mi się nasuwa że Samsungi są ciut szybsze ale za to głośniejsze niż Segate. Co wy o tym sądzicie
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 605 Pomógł: 96 Dołączył: 22.10.2004 Skąd: UK Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A jeszcze jedno pytanko co do dysków twardych. Byłem w sklepie i tam polecają Samsungi, ja do tej poty używałem Segate i nie miałem problemów, w sklepie mówili że najmniej awaryjne są Samsungi. Dużo czytałem na temat dysków i jedno spostrzeżenie jakie mi się nasuwa że Samsungi są ciut szybsze ale za to głośniejsze niż Segate. Co wy o tym sądzicie Ja mam u siebie Seagate'a już 2 lata, mój brat prawie 6. Jak narazie zero awarii, działają naprawdę dobrze i są ciche. Czy wybrał bym Samsung'a zamiast Seagate? Raczej nie, jestem zbyt przekonany do Seagate'ów. ![]() Pozdrawiam! -------------------- Najczęstsze błędy | Jak poprawnie zadać pytanie? | Serwer PHP - od czego zacząć?
SQL Injection | Hashowanie haseł | Jak działają sesje, przykłady ___ The world is yours ... |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 548 Pomógł: 2 Dołączył: 19.07.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
witam
mam u siebie 2 samsungi w raidzie (seria SpinPoint) i 2 seagate 250 (Barracuda ES) i obie firmy są ciche i obie są szybkie pozdrawiam -------------------- Computer games don't affect kids; I mean if <span style="font-weight: bold;">Pac Man</span> affected us as kids,we would all be running around in darkened rooms, munching magic pills and listening to repetitive electronic music.
|
|
|
![]()
|
|
Ja mam u siebie Seagate'a już 2 lata, mój brat prawie 6. Jak narazie zero awarii, działają naprawdę dobrze i są ciche. Czy wybrał bym Samsung'a zamiast Seagate? Raczej nie, jestem zbyt przekonany do Seagate'ów. ![]() no wlasnie, to bylo 2 lata temu, wtedy seagaty moze byly dobre, a skad wiesz ze nadal tak jest? moze samsungi lepsze? w serwisie wiedza ktore czesciej sie psuja bo dostaja takie dyski. ja juz mam 3 samsunga w ciagu 2 lat i tez jestem zadowolony tak jak 6 lat temu bylem zadowolony z baracud seagate. -------------------- aplikacje internetowe | Symfony
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 548 Pomógł: 2 Dołączył: 19.07.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
witam
moje baracudy mają 2 miesiące ... zero problemów - nawet byłem kapkę zaskoczony że są cichsze od wiatraków ![]() pozdrawiam -------------------- Computer games don't affect kids; I mean if <span style="font-weight: bold;">Pac Man</span> affected us as kids,we would all be running around in darkened rooms, munching magic pills and listening to repetitive electronic music.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 800 Pomógł: 0 Dołączył: 26.11.2005 Skąd: Nowy Sącz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Moja Barracuda jest cichutka ma zaledwie 1,5 roku
![]() -------------------- Jah Music Is On My Mind !
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 208 Pomógł: 0 Dołączył: 5.03.2005 Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
Sory że Was tak jeszcze męczę. Zastanawiam sie teraz nad kartą graficzną. Czy będę widział różnicę w użytkowaniu pomiędzy tymi kartami:
http://www.arest.pl/index.php?inc=produkt&...558&katid=5 http://www.arest.pl/index.php?inc=produkt&...742&katid=5 Bo różnicę w cenie widzę ![]() A dysk to chyba ten wezmę: http://www.arest.pl/index.php?inc=produkt&...819&katid=4 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 800 Pomógł: 0 Dołączył: 26.11.2005 Skąd: Nowy Sącz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Kup GS. Po podkręceniu ma wydajnośc GT... Z free...
-------------------- Jah Music Is On My Mind !
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 245 Pomógł: 4 Dołączył: 22.01.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A ta karta pomimo że droższa http://www.arest.pl/index.php?inc=produkt&...561&katid=5 będzie się kręcić najlepiej ze względu na czas dostępu (GALAXY = 1,2 ns - Gigabyte = 2,5 ns). Do tego ma wyższe taktowanie rdzenia w porównaniu do Gigabyte'a.
Pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 605 Pomógł: 96 Dołączył: 22.10.2004 Skąd: UK Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Sory że Was tak jeszcze męczę. Zastanawiam sie teraz nad kartą graficzną. Czy będę widział różnicę w użytkowaniu pomiędzy tymi kartami: http://www.arest.pl/index.php?inc=produkt&...558&katid=5 http://www.arest.pl/index.php?inc=produkt&...742&katid=5 Bo różnicę w cenie widzę ![]() A dysk to chyba ten wezmę: http://www.arest.pl/index.php?inc=produkt&...819&katid=4 Jeżeli wybierasz kartę graficzną to tylko Galaxy, podkręcają fabrycznie karty, co daje naprawdę dużo, co więcej można je dalej kręcić i to bardzo dobrze. Do tego jeszcze chłodzenie Zalman. ( konkretniej mówię o Galaxy GeForce 7900 GS Zalman ) Poczytaj sobie ten cały artykuł. Zależy też ile chcesz wydać na tą kartę graficzną ![]() Ja kilka miesięcy temu kupiłem sobie Galaxy GF 7300 GT 128 bit DDR3 z chłodzeniem Zalman i jestem naprawdę zachwycony. Jak na moje wymagania starczy mi na długo. Pozdrawiam. -------------------- Najczęstsze błędy | Jak poprawnie zadać pytanie? | Serwer PHP - od czego zacząć?
SQL Injection | Hashowanie haseł | Jak działają sesje, przykłady ___ The world is yours ... |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.06.2025 - 05:36 |