![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 18 Pomógł: 0 Dołączył: 25.06.2006 Skąd: toruń Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
mam skrypt zreszta sprawdzony przez tutejszych forowiczów :
plik utf8.txt jest zapisany w utf8 za pomoca notepad ++ i wyglada wsztko ok skrypt powyzej dodatkowy wyswietla zawartosc i jest identyczna z tym co jest w txt np jak w txt jest : qué co to w bazie danych po wynokaniu skryptu jest : qué co strukture tworze tak :
czemu tak sie dzieje ma ktos jakies pomysły ? Ten post edytował espanol 11.09.2006, 20:01:33 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 743 Pomógł: 0 Dołączył: 11.11.2003 Skąd: Toruń Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Może dlatego, że UTF-8 na zapisanie niektorych znakow zuzywa 2 bajty zamiast 1.
I widocznie takim znaczkiem 2 bajtowym jest -> é Ten post edytował Kuziu 11.09.2006, 20:25:45 -------------------- Słońce zachodzi ... kolejna noc nadchodzi ...
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 18 Pomógł: 0 Dołączył: 25.06.2006 Skąd: toruń Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
dobra to do jakiego formatu mam konwertowec moj pliczek utf8.txt ?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 743 Pomógł: 0 Dołączył: 11.11.2003 Skąd: Toruń Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ale wszystko jest OK. W bazie masz wpis -> qué co
Natomiast gdy dane wyciagniesz plikiem php zapisanym w UTF8 i wyswietlisz to pojawi sie -> qué co -------------------- Słońce zachodzi ... kolejna noc nadchodzi ...
|
|
|
![]()
|
|
jakis nie pokazuje tak jak trzeba ... to juz nie wiem gdzie bład jakis popełniam
ok znalazłem bład zapomniałem przy wyswietlaniu dadac ze zawartosc danej page jest w utf8 wpisywąłem iso.... :0 zaraz wrzuce na serwer bo nie wiadomo co jak to na serwrze bedzie chodziło |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 24.07.2025 - 14:27 |