![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 203 Pomógł: 0 Dołączył: 10.06.2004 Skąd: Gliwice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
mam problem... zorbilem system do zarzadzania nowosciami na stronie... i wyswietlaja sie 3 najnowsze newsy i obok mam strzalki (dalej i wstecz)... tylko teraz mam poblem bo te 3 newsy wyswietlaja si epokolei od lewej do prawej, a ja musze zrobić to na odwrót... Czy jest to mozliwe w jakiś prosty spobób? DESC nie wchodzi w gre (bo ju zmam zeby wyswietlao najnowsze [data DESC]). Czy jedynym wyjsciem jest tablica? -------------------- |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 165 Pomógł: 9 Dołączył: 9.04.2002 Skąd: Toruń Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
napisz swoje zapytanie sql'owe i napisz to jaśniej :-) może wtedy coś się wymysli i Tobie pomoże
Łukasz -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 203 Pomógł: 0 Dołączył: 10.06.2004 Skąd: Gliwice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dobra to macie przyklad... www.gimbuda.szkola.pl
Zwróćcie uwagę na tabelke NOWOŚCI znajdującą sie u góry stony. Nowosci są ułożone chronologicznie...ale w zlą strone:) zaptyanie do MySQL wygląda tak: Kod SELECT * FROM nowosci WHERE ukryty='0' ORDER BY data DESC LIMIT $n_ile,$ile Gdzie: $n_ile - ktory news, $ile - ile ma sie wyswietlić Chodzi mi o to żeby odwrócić kolejnosc tego:) Jasno się wyraziłem? -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
najpierw to co odbierzesz z zapytania zapisz do tablicy, a potem wyswietl od tylu (posortuj tablice albo dobierz sie do niej od konca) (bez skojarzen prosze
![]() -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
moze to smieszne ale nigdy jeszcze tak tego nei robilem (tylko standartdowa metoda) (bez skojarzen prosze
![]() Słyszlaem ze to mozna jakos innaczej odbierac dane nie koniecznie przez mysql_fetch_array ale nie znam sie na tym tak doklanie. Mogłbym mi powiedizec jak ja odwrotnie posortowac?? i czy w tym momencie sie to da zrobic?? czy trzba kazde pole zapisywac do tablicy i pozniej to dopiero wyswietlac? -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Cytat czy trzba kazde pole zapisywac do tablicy i pozniej to dopiero wyswietlac? Tak
oczywiscie mozna jeszcze ladniej ale nieche mi sie teraz kombinowac ![]() ps: Cytat Słyszlaem ze to mozna jakos innaczej odbierac dane nie koniecznie przez mysql_fetch_array Fajnie to brzmi te "slyszalem", szczegolnie fajnie gdy sie widzialo te "slyszalem" na innym forum ![]() -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Taki byl mój pierwszy pomysł... myślałem ze można to zrobić w inny sposób ale jezeli uważacie, że to nie będzie najgorsze rozwiązanie to czemu nie.
Dziękuję serdecznie i pozdrawiam. -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 13.08.2025 - 23:24 |