![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 40 Pomógł: 0 Dołączył: 24.05.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
I czemu w polu data nie pokazuje mi sie /////////////////////////////////////////Problem rozstrzygniety/////////////////////////////////////////// Jesli ktos sie zastanawia tak jak ja to napisze: zle wywolywalem zmienna $data --------------------było------------
-----------powinno być-----------
---------------Przepraszam ![]() Ten post edytował urbizdw 11.09.2006, 12:04:10 -------------------- www.infLAN.pl - Usługi informatyczne
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 045 Pomógł: 5 Dołączył: 8.11.2004 Skąd: trójmiasto Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ustawiasz zmienną $data a chcesz wyświetlić zmienną $date
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 40 Pomógł: 0 Dołączył: 24.05.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a teraz mam nastepujacy problem mam skrypty wszytsko powinno byc oki ale skrypt nie chce dodac newsa do plikow. jak ktos ma chwile prosil bym o podejrzenie skryptu
![]() http://radio.ksiezyc.pl/php/news.tar.gz -------------------- www.infLAN.pl - Usługi informatyczne
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 504 Pomógł: 2 Dołączył: 31.03.2006 Skąd: Londyn Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Chopie wez sie w garsc i sprobuj napisac swoj. Wszystkoibedzie latwiejsze dostosowane do Twoich potrzeb itp.
Napisze Ci jak to zrobic w najprostszy sposob, zostanei Ci tylko dopracoweanie szczegolow i dobre zabezpieczenie. Zaczynajac. Tworzymy tabele w bazie danych zawierajaca (wedle uznanai) np news_id, news_title, news_content, news_date. W przypadku braku bazy zapisywac trza w pliku. Teraz formularz. Pola title content. Akcja na skrypt dodajacy. Skrypt dodajacy. Bierzesz dane z tablicy $_POST, eskejpujesz biebezpieczne znaki (w razie zapisywania do pliku trzeba eskejpnac separator np |). Wrzucasz te dane do bazy albo zapisujesz jako nowa linie do pliku oddzielajac pola separatorem. Odczytywanie: Pobierasz dane z bazy/pliku. Robisz loop w przypadku pliku trzeba zainteresowac sie funkcja explode. I trakcie petli wyswietlasz. jesli chcesz jakies dziwne sortowanie to sortujesz zapytaniem SQL jesli uzywasz plikow to wrzuc najpierwsz wszytsko do tablicy posortuj i foreach przez tablice. No to tyle ![]() -------------------- "Wizja czasu jest szeroka, lecz kiedy sie przez nia przechodzi, czas staje sie waskimi drzwiami"
![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 13:16 |