![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 821 Pomógł: 111 Dołączył: 11.09.2006 Skąd: Biała Podlaska Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam pytanie, czy da się odpowiednio spreferować kod php żeby pobrać całą baze danych? Jeżeli ktoś nierozumie wyjaśnie o co mi chodzi: Mam Forum na serwie do którego nie mam dostępu ani ftp ani do phpmyadmin, chciałbym przeneść forum na serwer dedykowany, jednak admin odmówił mi przesłania bazy. I teraz chciałbym we własnym zakresie pozyskać tą baza, wstawiając jakiś kod php. Oczwyiście jeżeli się da. (Wydaje mi się że powinno się dać bo naprzykład w php-fusion jest obcja pobierania bazy z poziomu www). I prosiłbym o umieszczenie takiego kodu php.
Z góry dzięki! -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 159 Pomógł: 6 Dołączył: 2.01.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jeśli jest to phpBB, to w panelu administracyjnym jest opcja "Kopia Zapasowa".
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 712 Pomógł: 23 Dołączył: 27.10.2003 Skąd: z kontowni Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jeśli możesz tam wrzucić skrypt wyciągający dane, to tym skryptem może być przecież phpMyAdmin.
-------------------- "Coś się kończy, coś się zaczyna." Andrzej Sapkowski
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 821 Pomógł: 111 Dołączył: 11.09.2006 Skąd: Biała Podlaska Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jak napisałem w pierwszym poście nie mma dostępu do ftpka. Do phpmyadmina też nie. Jest to skrypt punBB. Nic doinstalowywać nie moge.
![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 712 Pomógł: 23 Dołączył: 27.10.2003 Skąd: z kontowni Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam pytanie, czy da się odpowiednio spreferować kod php żeby pobrać całą baze danych? Skoro nie masz dostępu do ftp to jak Ty chcesz spreparować ten kod? -------------------- "Coś się kończy, coś się zaczyna." Andrzej Sapkowski
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 84 Pomógł: 0 Dołączył: 9.03.2006 Skąd: z fotela ;p Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Skoro nie masz dostępu do ftp to jak Ty chcesz spreparować ten kod? Dokładnie, jak chcesz to zrobić? Po pierwsze, nawet gdyby Ci się to udało to kiepsko to widzę, a dlaczego? w php.ini standardowo jest ustawiony limit czasu query do bazy, do strony i do calego połączenia, jesli udałoby Ci się ominąć te 2 ostatnie opcje ( w co wątpie ) to zostanie Ci jeszcze 8-megowy limit wielkości pliku który możesz pobrać jako plik z bazy danych. Pozdrawiam Jedyny ratunek to .htaccess ale z tym tez bedziesz mial problem, bo ? nie masz dostepu do FTP. -------------------- ![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
Wiem że mogę bzdury pisać ale dlatego pisze to tutaj zanim zaczne coś dziłać.
Otóż w opisie działu moge wstawić kod php może dało by się to jakoś wykożystać? Co do wielkości bazy to moje forum jest jeszcze mało rozwinięte: Kod Wszyscy użytkownicy: 197 Wszystkie wątki: 105 Wszystkie posty: 524 Mam w Panelu Admina zapisane informacje dotyczące bazy danych: Kod Wierszy: 30584 Rozmiar: 2.03 MB Niestety tylko to jest... ![]() Wiec z 8 MB zrobiło się niecałe 2.1 MB. Ten post edytował Rysh 11.09.2006, 14:45:03 -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 13.07.2025 - 22:31 |