![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 311 Pomógł: 1 Dołączył: 27.05.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 472 Pomógł: 8 Dołączył: 14.03.2004 Skąd: Rzeszów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tyle że z buttonem powered by google.pl ![]() -------------------- I need TP for my bunghole!!!
Mój nowy przyjaciel - tytanowa płytka na stałe ------------------------------------------------------ AEGEE, kwiaciarnia rzeszów , notariusz rzeszów, zakład krawiecki rzeszów, paweł jakubowicz |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 311 Pomógł: 1 Dołączył: 27.05.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
no z butonem to są też inne sposoby
![]() a jak zrobić aftomatycznie po wpisaniu liczby w pole? |
|
|
-Wieviór- |
![]()
|
Goście ![]() |
Dynamiczny formularz, czyli JS
www.google.pl |
|
|
![]()
|
|
Kolego Wieviór
Nie pytałem się o adres wyszukiwari google. ![]() Forum jest po to aby pytać i wymieniać informacje, ja zapytałem o automatyczne liczenie pól. Ty mi odpowiadasz (nie sprawdzając wcześniej), że odp jest na google! - na pierwszych 10 stronach nie ma konkretnej odpowiedzi dla laika z działu przedszkole czyli mnie. Jeżeli nie wiesz to nie kozacz takimi odpowiedziami ![]() Bo ja tez moge być taki kozak i na pytanie: Jak zbudować bombę atomową? Uważając się za znawcę odpowiedzieć: budowa bomby atomowej -> www.google.pl ![]() Jeżeli kolego wiesz jak napisać kod który przeliczy liczby z pól to bardzo Cię proszę napisz jak nie to nie odsyłaj ludzi na wyszukiwarki to nie jest ideą różnych forum. A wracają do tematu. Czy ma ktoś taki scrypt który przeliczy liczby z formularza ![]() |
|
|
-Wieviór- |
![]()
|
Goście ![]() |
Troche mi rzeczywiście zajęło szukanie i w sumie znalazłem tylko odsyłania do AJAX. Myślałem, że to będzie na google. Sam wpadłem na pomysł, przerabiając skrypt cornholio:
Powinno działać. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 30 Pomógł: 0 Dołączył: 25.04.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
mozna tez dac onKeyUp=" licz(xxx);"
pozdro |
|
|
![]()
|
|
dzięki działa ale nie do konca
![]() nie liczy liczb z przecinkiem np 10,56 + 4,54 pokazuje 14 chodzi o to aby dodawał lub mnożył i zaokrąglał wynik do 2 miejsc po przecinku. ![]() ![]() znalazłem fajny kod ale w vbscript jednak on działa tylko w IE -może ktos wie jak uruchomic go na Firefox itp? sadu Gdzie wpisać onKeyUp=" licz(xxx);" ? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 260 Pomógł: 0 Dołączył: 4.08.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
1. parseInt - konweruje liczby do liczb całkowitych (INT) dlatego nie liczy zmiennoprzecinkowych
2. onKeyUp możesz wstawić zamiast onChange ale w tym przypadku to bez różnicy - onKeyUp wywoła funkcje liczącą kiedy zostanie zwolniony przycisk klawiatury, natomiast onChange kiedy wartość w polu formularza się zmieni. -------------------- Załóż konto na dropbox.
|
|
|
![]()
|
|
acha
to jak zrobić aby liczył po przecinku i wynik zaokrąglił do 2 miejsca? ![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 225 Pomógł: 0 Dołączył: 1.11.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
parseFloat zamiast parseInt
oraz [js] zaokrąglanie liczby Według mnie lepszy by był onKeyUp bo onChange wywołuje się dopiero jak się odznaczy pole formularza Ten post edytował Hacker 11.09.2006, 08:48:29 -------------------- (\.../)This is Bunny
(O.o)Copy Bunny into your signature to help him... (> <)...on his way to world domination |
|
|
![]()
|
|
oki
Pokleiłem pare kodów i wyszło mi:
działa ok ale wynik pokazuje mi w okienku (window.alert(wynik); ) Jak zrobić aby to w inpucie liczba pojawiała sie wartość już zaokrąglona? ![]() Czy wiecie jak zrobić aby używać "," zamiast "." ? ( z przecinkiem nie przelicza) Ten post edytował harbii 11.09.2006, 14:56:19 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 225 Pomógł: 0 Dołączył: 1.11.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Czy wiecie jak zrobić aby używać "," zamiast "." ? ( z przecinkiem nie przelicza) Napisać własną funkcję ![]() Cytat Jak zrobić aby to w inpucie liczba pojawiała sie wartość już zaokrąglona? ![]() Np. tak Kod <script type="text/javascript">
function licz(aform){ aform.liczba.value = zaokraglenie(parseFloat(aform.ilosc.value) + parseFloat(aform.cena.value)); } function zaokraglenie(liczba) { liczba = liczba * 100; var wynik = Math.round(liczba)/100; return wynik; } </script> <form action="a.php" name="xxx"> <INPUT TYPE="text" NAME="ilosc" onKeyUp="licz(xxx);"> <INPUT TYPE="text" NAME="cena" onKeyUp=" licz(xxx);"> <INPUT TYPE="text" NAME="liczba"> </form> Ten post edytował Hacker 11.09.2006, 17:40:55 -------------------- (\.../)This is Bunny
(O.o)Copy Bunny into your signature to help him... (> <)...on his way to world domination |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 17 Pomógł: 0 Dołączył: 31.10.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Uzylem skryptu ktory podaliscie koledze. Bardzo mi pomogl ale u mnie nie bardzo dziala zaokragleanie. Kod <script type="text/javascript">
function licz(aform){ aform.add_cena2.value = parseFloat(aform.add_cena.value) * parseFloat(1.22); } function zaokraglenie(add_cena2) { add_cena2 = add_cena2 * 100;var wynik = Math.round(add_cena2)/100; return (wynik);} <input name="add_cena" type="text" id="add_cena" size="10" onKeyUp="licz(form1);zaokraglenie(add_cena2.value);"/> <input name="add_cena2" type="text" class="tb2" id="add_cena2" value="0.00" size="10" /> |
|
|
![]()
|
|
a ja się znowu przypomnę o tej kropce
skoro już tak dużo Panow nam pomogli to może podpowie ktoś jak kod
przerobić aby można było wpisać przecinek (bo z przecinkiem nie liczy) ALBO aby samo zmieniało przecinek na kropkę - bo to też nie złe rozwiązanie Jeszcze jedno zaokrągla ładnie ale jak zrobić aby zaokrąglona suma wyglądała tak: np 122,00 bo jest 122 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 472 Pomógł: 8 Dołączył: 14.03.2004 Skąd: Rzeszów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
-------------------- I need TP for my bunghole!!!
Mój nowy przyjaciel - tytanowa płytka na stałe ------------------------------------------------------ AEGEE, kwiaciarnia rzeszów , notariusz rzeszów, zakład krawiecki rzeszów, paweł jakubowicz |
|
|
![]()
|
|
chyba się źle zapytałem.
1 - Chodzi mi o to aby móc wpisywać kwoty z przecinkiem - bo jak wpiszę z przecinkiem to nie oblicza (a z kropką jest ok) 2 - jak zrobić aby zaokrąglona suma wyglądała ładnie - tak: np 122.00 bo jest 122 Temat z przecinkiem i kropką znowu stał się aktualny. Macie jakiś pomysł? |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 24.06.2025 - 04:25 |