![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 607 Pomógł: 23 Dołączył: 8.09.2004 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Chcę stworzyć div, który z początku bylby ukryty, po kliknięciu linka by się otwierał. To nie jest problem. Problem polega na tym, że chciałbym, żeby ów div pływał nad innymi warstwami. Tj. Jeżeli byśmy przewijali stronę, on by się także z nią przesuwał. Dla uściślenia dodam, że najlepiej gdyby znajdował się on po prawej stronie, w połowie wysokości ekranu. Podobne efekty są uzyskiwane w reklamach flash, gdy reklama lata cały czas koło oczu, nawet gdy przewijamy stronę. Czy da się uzyskać taki efekt w dość prosty sposób? Pozdrawiam Ten post edytował Spirit86 9.09.2006, 09:50:37 -------------------- Audio: Metallica, Soil, RHCP, OffSpring, Green Day, "Retro", Gorillaz, Disturbed, Coma
DB: MySQL 4.1 | php: 4.4.3 Pomogłem Ci? Wciśnij przycisk POMÓGŁ. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 42 Pomógł: 0 Dołączył: 28.11.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hmm nie wiem czy o to chodzi, ale poszukaj na google biblioteki OverLib. Tam takie efekty dało się robić z tego co pamiętam.
-------------------- śmieszne filmiki
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 614 Pomógł: 7 Dołączył: 10.11.2003 Skąd: Rzeszów/Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Position: fixed; Ale nie działa w IE.
-------------------- Pokaż kod = Pokaż CAŁY kod, najlepiej działający na jakimś serwerze.
Fanatycy | glazar.info | semantyka | HTML i XHTML FAQ |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 345 Pomógł: 3 Dołączył: 20.02.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Position: fixed; Ale nie działa w IE. Działa, tylko potrzebny jest tutaj mały skypcik napisany w JS. A można się do niego dostać : http://www.doxdesk.com/software/js/fixed.html |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 27.06.2025 - 08:21 |