![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 69 Pomógł: 0 Dołączył: 20.04.2006 Skąd: Kraków/Lublin/Lubartów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Przeszukiwałem już forum ale nic nie znalazłem sensownego...
Problem jest następujący. Wszystko jest zorganizowane na jednej stronie. Po uwierzytelnieniu ustawiana jest zmienna sesji $_SESSION['okuser']. Ustawia się bez problemu. W wyniku autoryzacji wyświetlane jest spersonalizowane menu w którym klikam na link i niestety sesja już nie pamięta tej zmiennej (wyświetlany jest znowu formularz logowania który powinien być zstąpiony tym menu). żeby było ciekawiej to sesja się ustawia bez session_start() pomimo tego że jest wyłączona opcja session_autostart w ini. Jak dołączam wiersz an początku skryptu z session_start() to mi wywala coś takiego: Warning: session_start() [function.session-start]: Cannot send session cookie - headers already sent by (output started at c:\Inetpub\wwwroot\angolmaniak\index.php:9) in c:\Inetpub\wwwroot\angolmaniak\index.php on line 10 Warning: session_start() [function.session-start]: Cannot send session cache limiter - headers already sent (output started at c:\Inetpub\wwwroot\angolmaniak\index.php:9) in c:\Inetpub\wwwroot\angolmaniak\index.php on line 10 proszę o pomoc bo jakoś nic nie skutkuje. -------------------- Lepiej kijek obcinkować niż go potem pogrubasić.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 260 Pomógł: 0 Dołączył: 4.08.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Musiałeś wysłać do przeglądarki już jakieś dane. Session_start() musi być na samym początku w pliku.
-------------------- Załóż konto na dropbox.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 65 Pomógł: 0 Dołączył: 10.12.2005 Skąd: Stalowa Wola / Wroclaw Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
sprawdz czy nie ma jakiegos pustego znaku przed <? (np spacja etc.)
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 69 Pomógł: 0 Dołączył: 20.04.2006 Skąd: Kraków/Lublin/Lubartów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dzięki
Rzeczywiście nie było na samym początku. Poza tym doszukałem się przyczyny gubienia sesji w tym, że w ini nie było ustawione automatyczne przekazywanie SID'u. zrobiłem przez łącza i śmiga jak poranione. Dzięki jeszcze raz i Pozdrawiam -------------------- Lepiej kijek obcinkować niż go potem pogrubasić.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 21.06.2025 - 04:36 |