![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 234 Pomógł: 1 Dołączył: 29.10.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Mam pytanie czy ktoś zna jakiś dobry programik który zmieni mi rozdzielczość plików graficznych z określonego folderu. Ponieważ mam ok 180 zdjęć ![]() Z góry dzięki za pomoc -------------------- najprostsze rzeczy są najmniej oczywiste
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 315 Pomógł: 1 Dołączył: 6.08.2003 Skąd: Kielce Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
np darmowy EasyThumb, ale jakość będzie gorsza niż obrobienie w programie graficznym z zachowaniem 'Best' przy zmniejszaniu. Najlepiej sprawdź sam.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 27 Pomógł: 0 Dołączył: 3.03.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ja uzywam Eyebatch,
ale wiem ze mozna zrobić cos takiego pod photoshopem, i wtedy sam sobie dobirasz kompresje, nie pamietam jak to sie dokladnie nazywa ale polega mniej wiecej na zapisaniu poszczegolnych czynnosci jakie wykonujesz ze zdjeciem a pozniej juz wszystkie obrabiasz wedlug tego schematu. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 168 Pomógł: 0 Dołączył: 12.11.2005 Skąd: Bulowice nearby Wadowice (E), Oświęcim (W) Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ja uzywam Eyebatch, ale wiem ze mozna zrobić cos takiego pod photoshopem, i wtedy sam sobie dobirasz kompresje, nie pamietam jak to sie dokladnie nazywa ale polega mniej wiecej na zapisaniu poszczegolnych czynnosci jakie wykonujesz ze zdjeciem a pozniej juz wszystkie obrabiasz wedlug tego schematu. Albo tak jak z m$u - "makro" -------------------- ![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 234 Pomógł: 1 Dołączył: 29.10.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Przejrzałem Photoshopa CS2 i w nim jest super rozwiązanie - Image Processor. Podaje się folder źródłowy i docelowy. Stopień kompresji zdjęcia, ewentualnie rozdzielczość i sam wszystkie te operacje wykonuje.
Uff ![]() ![]() Dzięki ! -------------------- najprostsze rzeczy są najmniej oczywiste
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 5 724 Pomógł: 259 Dołączył: 13.04.2004 Skąd: N/A Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mozna to jeszcze zrobic IrfanView'em -> Batch i zaawansowane opcje.
-------------------- Nie lubię jednorożców.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 30.06.2025 - 00:22 |