![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 201 Pomógł: 9 Dołączył: 23.08.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam taki problem robie wyszukiwarke kawałałów. I mam problem jak zrobić żeby gdy nic nie zostało wpisane czy wybrane przeglądarka pokazywała wszytskie kawały. Mam już praktycznie to zrobione ale niestety wyskakuje błąd o treści:
Kod You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near '1=1' at line 1 A robie to tak:
Moje pytanie jest następujące jak zrobić żeby zapytanie WHERE mogło być puste? Przeczytałem w pewnej książce o tym że można zrobić coś takiego w taki sposób : WHERE 1=1;. Ale wyskakuje mi błąd o treści podanej wyżej. Nie jeste pewny czy to chodzi o wogóle o to 1=1, bo nie moge sobie przetłumaczyć tego błędu na polski bo poprostu nie umie angielskiego. PROSZE O POMOC! |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 260 Pomógł: 0 Dołączył: 4.08.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Po co w ogole tak kombinujesz? Jeśli nie potrzebujesz WHERE to nie dodawaj go do zapytania.
Widze, ze próbujesz poskładac zapytanie. Spróbuj tak:
-------------------- Załóż konto na dropbox.
|
|
|
-Wieviór- |
![]()
|
Goście ![]() |
Tak nie może być? ![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 201 Pomógł: 9 Dołączył: 23.08.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tyle że ja sie ucze z książki i w tej książce tak jest i nie chce sie wyłamywać po za nią bo potem bedą problemy z resztą materiału. ...
EDIT: @Wieviór nie tak nie może być po dgy wybiore jakiś parametr to co? ![]() Ten post edytował bobo168 7.09.2006, 18:01:56 |
|
|
-Wieviór- |
![]()
|
Goście ![]() |
To radzę zmienić książkę. Bo jak w niej napisali, że najlepiej zrobić pusty WHERE za pomocą jakiegoś where 1=1 zamiast napisać, żeby tego nie dodawać w zapytaniu, to jest to conajmniej dziwna książka.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 923 Pomógł: 9 Dołączył: 25.10.2004 Skąd: Rzeszów - studia / Warszawa - praca Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat nie chce sie wyłamywać po za nią bo potem bedą problemy Badz bardziej odwaznym ![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
ale panowie, luknijcie na kod:
A teraz sobie polaczcie oba stringi i co otrzymamy? : Cytat FROM kawalWHERE 1=1 No i mi nie wmowicie ze to jest poprawna skladnia ![]() Powinna chyba wygladac tak: Cytat FROM kawal WHERE 1=1 ![]() A kod php, np. tak:
Byle spacja a tyle zamieszania... edit: a tu masz link, jak sie to robi troche bardziej profesjonalniej: http://forum.php.pl/index.php?showtopic=36...mp;#entry204618 ps: wyrzuc te ksiązke ![]() -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 923 Pomógł: 9 Dołączył: 25.10.2004 Skąd: Rzeszów - studia / Warszawa - praca Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Heheheh dobre, kazdy patrzyl ale nikt nie znalazl bledu.
@nospor Jestes jak debuger, zawsze cos znajdziesz nie tak ![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Cytat ps: wyrzuc te ksiązke ![]() Nie po to ją kupowałem żeby ją wyrzucać jak narazie tylko dzięki niej wiem co to jest mysql i php ![]() Ten post edytował bobo168 8.09.2006, 16:31:27 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 13.06.2025 - 16:04 |