![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 51 Pomógł: 0 Dołączył: 20.05.2006 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
witam.
zaczalem sie bawic zabezpieczaniem danych podczas wysylania ich w formularzu i co zauwazylem ![]() uzylem prostego formularza: na domowym serwerze (KRASNAL v.2.7-4) jak wpisze sobie tekst ze shashem typu: " jeste's ok " to przy wyswietlaniu tej zmiennej pojawi sie tresc " jeste\'s ok " a na serwerze na ktorym pracuje tekst wyswietla sie " jeste's ok " ( nie wiem jaka jest wersja php na serwerze) mam rozbierznosc bo jak dodam na domowym addslashes to przed ' jest po wyslaniu \' i + addslashes wychodzi \\\' hehe pozniej po likwidacji jest \' powiedzcie mi w takim razie czy jakbym zainstalowal nowsza wersje php na serwerze to nie musial bym uzywac zabezpieczenia addslashes ![]() pozdrawiam. Ten post edytował timii 7.09.2006, 12:59:40 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
na jednym serwerze masz ustawione magic_quotes a na drugim nie.
Mozesz sprawdzac w php czy masz ustawione czy nie i na tej podstawie albo slashowac albo nie: http://pl.php.net/manual/pl/function.get-m...-quotes-gpc.php Mozesz tez w .htaccess se wlaczyc/wylaczyc te magic qutes i zawsze bedziesz mial tak jak chcesz. proszę poprawić tytuł o znacznik zgodnie z zasadami forum Przedszkole: Temat: Tematyka i zasady panujace na forum Przedszkole -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 51 Pomógł: 0 Dołączył: 20.05.2006 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
no dobrze super dziala
![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Ja osobiscie jak mam wlaczone magic quotes, to je wylączam
![]() Wole miec kontrole nad tym co i kiedy slashuje. To dobry nawyk ![]() Czy bezpieczne jest magic quotes? Glowy bym se za tą metodę nie dal. Moim zdaniem jedno ze zbednych "ulatwien" jak register globals.... -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
no coz masz racje lepiej samemu miec pewnosc
![]() dziekuje za porade i odpowiedz ![]() pozdrawiam, Tomek |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 24.06.2025 - 20:44 |