![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 84 Pomógł: 0 Dołączył: 12.10.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
cześć
Jak drukujecie strony albo dokumenty w projektach opartych o php/mysql? Jak drukuję stronę html przez window.print() to mi wstawia numer strony, date i sciezke do pliku, tego nie moze byc... Jakie metody stosujecie do drukowania dokumentów z stworzonym przez siebie laoyutem? Mała aplikacja jest zrobiona w php, pobiera z bd dane, robi z tego layout i drukuje dokument. Zastanawiałem się nad generacją PDFa zeby uzytkownik mógł z jego opziomu wcisnąć drukuj, ale co jesli nie ma zainstalowanego acrobat readera... Jak sie pozbyć tej sciezki dostepu... PS. szukalem w wlasciwosciach drukowania ale nie moge znalezc... |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 165 Pomógł: 9 Dołączył: 9.04.2002 Skąd: Toruń Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ustwienia wydruku/strony (w zależności od przeglądarki) i tam masz - marginesy, stopka, nagłówek - ustawiasz co ma się drukować.
Ja żywam window.print(); pdf, rtf - w zależności od potrzeb. Jak tworzyć pdf/rtf - szukaj na forum - było. Łukasz -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 84 Pomógł: 0 Dołączył: 12.10.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
thx
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarząd Postów: 1 512 Pomógł: 2 Dołączył: 22.04.2002 Skąd: Koszalin ![]() |
jak nie moze otworzyc PDFa bo nie ma acrobata to juz jego problem (tego usera) ...
czasy ida do przodu ![]() -------------------- brak sygnaturki rowniez jest sygnaturką
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 12.06.2025 - 22:17 |