![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 36 Pomógł: 0 Dołączył: 12.05.2003 Skąd: Mikołów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam od kilku dni prowadze bezskuteczna walke z "administratorem" o pare ustawien na serwerze
Serwer stoi na FreeBSD i oto co potrzebuje i co mi admin odpisal (ostatnia informacja zeby nie przynudzac) 1. mod_rewrite w apache Cytat Jeśli chodzi o zmiany konfiguracji przez użytkownika, należy użyć plików htaccess (bez kropki na początku). mod_rewrite nie może być zainstalowane na serwerze. Nie ma tego w oficjalnych portach dla FreeBSD. 2. CRON i wywolanie skryptu php. php jest jako modul. Cytat Nie ma cron dla użytkowników. Można to zrobić jako demona np. w java (tak jak napisałeś chat). Jeśli takie rozwiązanie jest dla Ciebie nie do wykonania, prześlij skrypt w Perl lub sh (bash), a rozwiązane to zostanie inaczej. Skrypty w php, ani wywoływanie lynx'a nie jest możliwe. Potrzebuje argumentow do "walki" z adminem. Niestety ja sie na serwerach nie znam. Dlatego bardzo prosze o pomoc. ps. Przepraszam ze na tym forum to pisze a nie na grupie do FreeBSD, ale mam swoj powod i nie moge go zdradzic ![]() -------------------- ..::elessar::..
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 405 Pomógł: 1 Dołączył: 19.09.2003 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Odnośnie mod_rewrite to powiedz mu żeby nie gadał głupot. Domyślna instalacja Apacha z portów jest kompilowana razem z mod_rewrite.
-------------------- Rozwój cywilizacji informatycznej to wyścig między programistami, którzy wytwarzają coraz łatwiejsze
programy użytkowe dla idiotów, a światem produkującym coraz lepszych gatunkowo idiotów. Blog: Małolepszy.info |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 18:07 |