![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 Pomógł: 0 Dołączył: 5.09.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam wszystkich,
Ostatnio chciałem wprowadzić sprzedaż reklamy w modelu Pay Per Click i szybko pojawił się problem kradzieży kliknięć. Co do bannerów to systemy adserverowe mają takie rozwiązania ale mam na myśli np. zliczanie kliknięć w link. Jak rozwiązują to strony typu skapiec.pl (sklepy płacą za przekierowania)? Oczywiście wiem, że nie ma 100% bezpiecznego rozwiązania ale chciałbym sie zabezpieczyć jak najlepiej. Oprogramowanie do kradzieży kliknięć "podaje się" za różne przeglądarki i korzysta z różnych serwerów proxy, tak samo czyści ciasteczka. //edit - i podaje rzeczywiste referery. Z najlepszych rozwiązań wydaje mi się, że byłoby sprawdzanie wyświetleń stron z wyświetleniem reklamy, na której nastąpiło kliknięcie. Z drugiej strony jak to rozwiązać technicznie (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/winksmiley.jpg) Będę wdzięczny za wszystkie wasze pomysły. Pozdrawiam, Bartek Ten post edytował fobi 5.09.2006, 14:46:12 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 24.08.2025 - 16:27 |