![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 385 Pomógł: 55 Dołączył: 1.03.2005 Skąd: śląsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
witam
trafilem na jakis dziwny serwer na ktorym nie dziala to co dzialalo na moim serwerze (nie lokalnym ale tym wykupionym gdzies tam:) obok Loaded Modules jest mod_rewrite wrzucilem plik .htaccess ale nie chce mi przekierowywac. admin serwera niby cos robi (juz 4 dzien), a ja chcialbym sie dowiedziec czy ja moge cos zrobic? jakis dodatkowy wpis w .htaccess ? albo co mam powiedziec adminowi zeby zrobil. pozdrawiam -------------------- aplikacje internetowe | Symfony
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 923 Pomógł: 9 Dołączył: 25.10.2004 Skąd: Rzeszów - studia / Warszawa - praca Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat albo co mam powiedziec adminowi zeby zrobil. Przeczytal dokumentacje. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 385 Pomógł: 55 Dołączył: 1.03.2005 Skąd: śląsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
no ale wiesz jak jest:) nie bede cudzemu adminowi mowil co ma robic, chce mu tylko podsunac rozwiazanie, a sam musze wiedziec o co chodzi, dlaczego nie dziala.
problem byl jeszcze z kodowaniem. ustawilem w metatagu charset utf-8, przegladarka otwierala strone w iso musialem wstawic header(charset utf8) zeby normalnie wygladalo. czy serwer moze wymuszac kodowanie? na innych serwerach normalne jest ze wrzucam strone napisana w utf8 i wyswietla sie w utf8 a nie w iso bo serwer tak chce. -------------------- aplikacje internetowe | Symfony
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 923 Pomógł: 9 Dołączył: 25.10.2004 Skąd: Rzeszów - studia / Warszawa - praca Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat czy serwer moze wymuszac kodowanie? TAK np przez .htaccess Cytat chce mu tylko podsunac rozwiazanie, a sam musze wiedziec o co chodzi, dlaczego nie dziala. Przeciez to jest zlinkowanie jednego pliku. Jak juz wczesniej pisalem wszystko jest w dokumentacji apache. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
ale jest zaladowany mod_rewrite
LoadModule mod_rewrite jaki jeszcze plik musi zlinkowac? -------------------- aplikacje internetowe | Symfony
|
|
|
![]()
|
|
Wystarczy tylko ten, nastepnie przeladowac apache i .htaccess mozesz juz ustawiac.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
ty myslales ze to takie proste?
przeciez nie pisalbym tego tutaj bo tyle to sam wiem. wlasnie o to chodzi ze nadal nie dziala pewnie problem jest z ustawieniem vhostow no ale to juz admin powinien wiedziec:P -------------------- aplikacje internetowe | Symfony
|
|
|
![]()
|
|
@AxZx Nie przejmuj sie od tego sa admini i oni powinni wiedziec lepiej. Mozesz zdradzic jaki to serwer?
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
okej:) nie przejmuje sie heh
juz serwis dziala, admin wkoncu cos wymyslil:) do tej pory widocznie nikt tego nie potrzebowal na tym serwerze dlatego admin to olal - robil tylko to co konieczne. nie bede robil reklamy / antyreklamy;) -------------------- aplikacje internetowe | Symfony
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 18.07.2025 - 01:41 |