![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 14 Pomógł: 0 Dołączył: 26.05.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Chciałbym, by warunek {if} był spełniany gdy zawartość $tab2[row2].xx jest równa wartości z $tab1[row1].xxx, z tego co już się dowiedziałem znakowi '=' w smarty odpowiada 'eq'. Zastanawiam się jednak nad czymś innym... a mianowicie, czy można parametr 'name' z pierwszego {section} zastosować w drugiej pętli {section} (tej zagnieżdzonej), poniżej przezentuje kod który napisałem...jednak jest w nim błąd, gdyż warunek {if} wykonywany jest za każdym razem (mimo, że nie powinien hehe) Ten post edytował reebel 4.09.2006, 16:35:09 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 422 Pomógł: 0 Dołączył: 14.12.2005 Skąd: Wałbrzych Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a po co pierwsza petla jak nic za $tab1 nie robisz ?
-------------------- Postura wielka i morda wredna, jestem Balon, kozak z osiedla !
bzdury.pl - Królestwo rozrywki |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 14 Pomógł: 0 Dołączył: 26.05.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
mały błąd wkradł się do mojego postu... warunek {if} brzmi: $tab2[row2].xx eq $tab1[row1].xxx
$tab1[row1].xxx zawiera numer kategorii $tab2[row2].xx zawiera numer kategorii do której należy dany rekord warunek ma być wykonywany jeśli dany rekord ( $tab2[row2].xx ma tą samą wartość jak $tab1[row1].xxx ) a więc w prawej komórce tabeli mają zostać wyświetlone wszystkie rekordy których kategoria jest taka jak kategoria $tab1[row1].xxx |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 01:53 |