![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 22 Pomógł: 0 Dołączył: 29.08.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam problem. Napisałem pewien system oparty na php z kontrolą sesji i autoryzacji opartej na mysql i md5. Jest jednak pewna dziura (na szczęście o której wiem tylko ja). wygląda to tak loguje się jakiś user wpisuje prawidłowe dane w formularzu więc zostaje wpuszczony na stronę.
Następnie się wylogowuje. i jeżli zrobi taki numer bez zamykania przeglądarki: robię "wstecz" mam komunikat "Uwaga: Strona wygasła itd." robię odśwież i jestem na stronie bez logowania. Przeglądarka wysłała wcześniej wpisane dane do formularza na serwer i oczywiście te dane to prawidłowy login i hasło. pomocy! :? :? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 22 Pomógł: 0 Dołączył: 29.08.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie dodałem może ważnej informacji: logowanie i chroniona strona (menu) :? są napisane w jednym skrypcie.
|
|
|
![]()
|
|
wiem jak to chyba można zrobić : podzielić ten skrypt na dwa : jeden obsługujący logowanie drugi wyświetlający stronę. ale czy da się to zrobić stosując jeden skrypt.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 144 Pomógł: 0 Dołączył: 29.06.2003 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
zrób taki patent, że link wylogowania odnosi do innej, pustej strony na której jest tylko polecenie przeładowania z powrotem do strony logowania. Przeładowanie nie powinno być nawet zauważalne.. Ale może masz inny pomysł
![]() -------------------- if(function_exists("zrozum_kobiete")){
echo "Niemożliwe!"; exit;} |
|
|
![]()
|
|
Dzięki... działa (ale czas przejścia na druką stronę czyli odświeżenia musi być różny od zera)
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 07:56 |