![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 18 Pomógł: 0 Dołączył: 5.08.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Taki mam chyba dosyć prosty problem z pętlą for
Chce żeby pętla wykonała się pod jednym z 2 warunków
Nie działa to jak należy bo zmienna $podkat nie zawsze będzie zdeklarowana w tej pętli powiedzmy, że to jest losowe. Dlatego wprowadziłem $nrS jeśli po 5 "okrążeniach" nie uda się zdeklarować $podkat to pętla się kończy. I wychodzi na to, że nawet jeśli zmienną $podkat uda się w pętli zdeklarować (nie jest pusta) to i tak zapętla te 5 razy. Ja chce, żeby: - Jeśli po którymś z okrążeń $podkat nie jest już pusta to koniec pętli. A tak wyświetla mi się: 5 razy "programowanie" Mam nadzieje, że udało mi się to dobrze opisać. ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 338 Pomógł: 2 Dołączył: 4.03.2006 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zmien warunek z alternatywy na koniunkcje - &&
Adrian. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 359 Pomógł: 1 Dołączył: 16.04.2006 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
heh poprostu zamiast || daj przecinek
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 18 Pomógł: 0 Dołączył: 5.08.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Prph Twój sposób podziałał.
Przecinek nie daje rady bo próbowałem. Koniunkcja, wydawało mi się to nielogiczne dlatego dałem alternatywe || ,ale ku mojemu zdziwieniu działa jak trzeba. Wielkie dzięki... |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 24.07.2025 - 17:45 |