![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 3.09.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam wszystkich.
Mam problem z tą aplikacją , kod źródłowy pochodzi z ksiązki Luka Wellinga i Laury Thomson" php i MySQL programowanie sieci Web" Wrzuciłem kod źródłowy z płytki na serwer , zmieniłem nazwę bazy, uzytkownika i hasło i poza pierwsza stroną wszędzie krzaki. Może ktoś juz próbował cos z tym robic, potrzebuę tego na projekt na jutro , siedze trzeci dzień i już skończyły mi sie pomysły. Może zaczne od pierwszego Niedziałające linki na 1 stronie. Powód
czyi cos nie tak ze zmienna $page , ale nie moge dojśc co. Jkaby ktos się zainteresował problemem byłbym wdzięczny. Pozdrawiam Ten post edytował bar25 3.09.2006, 16:02:35 |
|
|
-Wieviór- |
![]()
|
Goście ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 3.09.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dzieki, ale wiem , co to oznacza, chodziło mi raczej o to dlaczego brakuje tej zmiennej, lub inczej jak zrobić aby po kliknięciu w link, zmienna przyjęla wartość dzieki której będzie wiadomo co skrypt ma odczytac z bazy i wyswietlic.
to jest cały skrypt który jest uruchamiany po kliknięciu w link.
Ten jest zawarty w porzednim Niewiem skąd ma sie wogóle wziąć ta zmienna. Naprqwdę powazne problemy dopiero się zaczna.. ktoś ma jkaies pomysły? Ten post edytował bar25 3.09.2006, 16:00:22 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 698 Pomógł: 3 Dołączył: 28.03.2004 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To nie działa tak... Zacznijmy od drugiej linijki. Nic tam nie sprawdza czy zmienna jest czy jej nie ma. Zostanie wyrzucony warning/notice (nie pamiętam który...). Ta instrukcja sprawdza czy zmienna ma wartość logicznego fałszu, dokonując wcześniej rzutowania na typ bool. Funkcja header nie ma nic wspólnego ze znacznikiem <head>. Przekierowuje ona klienta to kolejnej strony poprzez wysłanie nagłówka http. Klient wysyła kolejne żądanie, tym razem o plik headlines.php. Poza tym, ten skrypt jest marnie napisany i przy dzisiejszych konfiguracjach serwerów nie ma prawa działać. Korzysta z register_globals, co jest niezalecane. Zmienna $page bierze się z żądania GET. Dzisiaj używamy tablic superglobalnych ($_GET, $_POST...). Ten post edytował Ludvik 3.09.2006, 15:49:20 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Więc czeka mnie więcej pracy niż myslałem, może pomoże mi ktoś zmodyfikowac ten skrypt, tak aby działał, ponieważ muszę już zrobic cos na podstawie tego ,a sam to raczej mam marne szanse.
Pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 258 Pomógł: 16 Dołączył: 21.09.2004 Skąd: Kielce Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Proszę używać odpowiedniego bbcode i zmienić nazwę tematu na zgodną z zasadamin panującymi na forum przedszkole.
Temat: Tematyka i zasady panujace na forum Przedszkole -------------------- -------------
------ |
|
|
![]()
|
|
Ominąłem to jakoś, ale teraz trafiłem na cos , z czym sobie na pewno nie poradzę, wiec baaardzo prosze o pomoc.
![]() Oto skrypt, który po zalogowaniu i wyswietleniu artykułów przez zalogowanego autora, powinien umozliwiać edycje oraz dodawanie nowych artykułów, jednak wyswitela sie tylko formularz, nie odczytuje z bazy żadnch artykułów, a przy próbie dopisania , wyskakuje "nie można wyswietlic strony" Czasami do bazy dopisze sie pusty rekord, mimo wpisanych wartości w formularzu.
a to skrypt submit_story , który powinien dopisywac artykuł po wcisnieciu Submit,
Posiedzę na pewno nad tym przez nocke wiec jakby ktoś mia jakiś pomysł to prosze pisac Pozdrawaim Ten post edytował bar25 3.09.2006, 17:58:51 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 09:25 |