![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 131 Pomógł: 0 Dołączył: 28.08.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witajcie. Powoli kończę swoją pierwszą aplikację (tak tak, mogę ją nawet nazwać CMSem
![]() ![]() |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 698 Pomógł: 3 Dołączył: 28.03.2004 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Z pomocą przychodzi xdebug
![]() Post #500 ![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 131 Pomógł: 0 Dołączył: 28.08.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a pod pingwinem mocium panie co polecicie?
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 352 Pomógł: 0 Dołączył: 22.01.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
xdebug jest nie zależny od platformy.. a wyżej wspomniany WinCacheGrind to tylko podróba (na potrzeby windy) linuxowego KCacheGrind'a
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 698 Pomógł: 3 Dołączył: 28.03.2004 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Xdebug działa pod Linuxem bezproblemowo, a pliki wynikowe są czytelne w każdym edytorze tekstowym. Gorzej z profilerem xdebuga, ale w dokumentacji jest chyba napisane, jakiego narzędzia użyć w jakim systemie...
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
ok, bardzo dziękować
![]() nie wiem czy dobrze, że piszę w tym poście, ale spróbuję. Otóż mam problem z instalacją xdebuga- przy config wszystko wygląda ok natomiast make już gorzej... czy ktoś mógłby mi pomóc? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 352 Pomógł: 0 Dołączył: 22.01.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
może głupie pytanie.. ale czy puściłeś wcześniej phpize?
|
|
|
![]()
|
|
owszem- jednak on niepokoi jeszcze bardziej:
Cytat [root@localhost bin]# ./phpize
grep: /opt/lampp/include/php/main/php.h: Nie ma takiego pliku ani katalogu grep: /opt/lampp/include/php/Zend/zend_modules.h: Nie ma takiego pliku ani katalogu grep: /opt/lampp/include/php/Zend/zend_extensions.h: Nie ma takiego pliku ani katalogu Configuring for: php Api Version: Zend Module Api No: Zend Extension Api No: |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 03:14 |