![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 85 Pomógł: 0 Dołączył: 22.02.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Piszę strone i aktualnie stanełem na dziale konfiguracyjnym. W tym dziale można ustawić ile np. newsów ma się pokazywać na stronie głównej i inne. Ale mam problem jak dodać zapytanie z wprowadzonymi nowymi danymi do bazy. Baza wygląda tak: config_name iconfig_value ------------------------------ ----| news | ----- | 2 |----- --| comments | --- | 2 |--- itd. Proszę o pomoc. dane z bazy wyciągałem tak:
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 472 Pomógł: 7 Dołączył: 7.12.2005 Skąd: Gliwice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ja tworzę konfigi statyczne. Jednoznacznie określam pola i odczytuję wartości opcji do tablicy. Z tablicy do odpowiedniego value w form'ie.
-------------------- Silesian PHP User Group - www.spug.pl
Symfony2, OAuth2, budowanie API - masz pytania? Pisz! |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 106 Pomógł: 1 Dołączył: 22.04.2006 Skąd: Będzin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ja całą konfigurację strony zapisuje do pliku xxx.ini.php, a w razie potrzeby includuje go. Bo po co zaśmiecać baze danych? To jest doby sposób jak dla mnie
![]() ---- Najlepiej uczyć sie obsługi MySQL'a przez PhpMyAdmin, wykonywać jakieś operacje i klikać na "utwórz kod php" i patrzeć jak to wygląda, potem pezez mysql_query(); wykonywać zapytania Ten post edytował Mystic007 2.09.2006, 22:39:50 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 25.07.2025 - 09:59 |