![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 106 Pomógł: 1 Dołączył: 22.04.2006 Skąd: Będzin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 315 Pomógł: 1 Dołączył: 6.08.2003 Skąd: Kielce Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Twoja strona nie chce mi się otowrzyć(ale to pewnie problem u mnie). proponuje najpierw wizoluj problem żebyśmy się ni musieli przedzierać przez zbędny kod(to Ty chcesz pomocy), a może sam odkryjesz gdzie jest błąd. Jeśli nie to daj go tu jeszcze raz, ale już wyizolowanego. Jak później Twoja strona zaskoczy to się tu wedytuje i napisze co odkryłem.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 106 Pomógł: 1 Dołączył: 22.04.2006 Skąd: Będzin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
hmm... doszedłem do tego, że gdy wywalę <div class="dev"></div> jest OK, lecz nie ma wtedy odpowiedniego formatowania textu, a pozatym wszędzie jest ten div, a problem jest tylko na tej jednej podstronie ;/ jak sprawdziłem reszta jest ok...
Pod Mozillą jest nawet dobrze, bo sie poprostu menu przesuwa się w prawo, ale pod IE oraz operą jest źle bo menu przenosi pod text ;/ Na prawdę nie mam bladego pojęcia co jest źle, może wasze oczy coś dostrzegą... Proszę o pomoc, w tej sprawie. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 315 Pomógł: 1 Dołączył: 6.08.2003 Skąd: Kielce Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dobra widze już Twoją stronę. Po pierwsze strona nawet się nie validuje, a to pierwsza objaw tego że będą CI sie problemy pojawiać. Po drugie zrób tak żeby chociaż się validowała pod XHTML 1.0 transitional a nie HTML 4. Po trzecie jeśli juz wydzieliłeś odpowiedni kod to to wklej go tutaj a nie tylko css. Sam zaraz rozpruje Twój kod do takiej postaci żebym mógł zanleźć buga, ale Ty zrób też te rzeczy które wymieniłem. Pozdrawiam.
|
|
|
![]()
|
|
To jest kodzik żywcem z X-template odpowiedzialny za wyswietlanie listy prac, nie podaje tu loga, menu i stopki, z resztą kod jest identyko jak masz w przeglądarce.
Kod CSS I tak miałem robić pod XHTML 1.1 i CSS'a też mam mieć ze standardami, teraz już zacznę ![]() |
|
|
![]()
|
|
Dobra wszytsko fajnie extra, tyle że tym razem nie wiem co mam z tym zrobić. Dałeś teraz mały blok(od głownej treści), ale za to cały CSS. Nie napisałeś co chcesz teraz uzyskać, z tego jedengo bloku. Ja może spróbuje na Kodzie całej strony coś zdziałać. ehhh
![]() |
|
|
![]()
|
|
Na dziś musze kończyc, zostały mi błedy w xhtml'u.
|
|
|
![]()
|
|
Menu spada bo masz za dużą łaczną szerokośc nav +text + marginy i takie tam
![]() Ps. w kodzie całej strony masz jeden </div> za dużo, usuń tego ostatniego. edit: jednak nie ostatniego a któregoś innego :/. co jeszcze znajde to wedytuje tu. edit2 : Usuń jeden </div> tuż przed nav a menu w IE wróci na miejsce(nie usuwaj tego tuż przed </body>). Czyli jednak nie szerokości, te są dobre. Teraz powiem Ci jak do tego doszedłem: wyciołem z kodu zbędne texty to po pierwsze, ale po drugie i najważniejsze stworzyłem przejżysty kod za pomocą {enter} i {tab} , czyż to nie wspaniałe? ![]() edit3: Mimo wszystko wydaje mi się że jednak warto się upewnić czy jakieś marginy,paddingi i inne width'y się nie "wykluczają" w innych elementach jak np w formularzu, bo w mozilli teraz pola input wystają za tło, ale to już zabawa dla Ciebie. Ten post edytował s_w_ir 8.09.2006, 22:32:49 |
|
|
![]()
|
|
Na stronie w necie już wczoraj jakimś cudem nie znając wogóle przyczyny naprawiłem to, a na serwerze u mnie jakieś cuda sie działy
![]() ![]() Ps. to była wina </div> przed <div class="nav"> |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 23.06.2025 - 18:57 |