![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 131 Pomógł: 0 Dołączył: 28.08.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witajcie. Poszukuję jakiejś funkcji (w ostateczności sam napiszę, ale gdyby była jakaś wbudowana, to zapewne działałaby o wiele szybciej
![]()
istnieje coś takiego? szukałem troszkę na php.net pod str_XXX ale niestety nie znalazłem.... |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 4 465 Pomógł: 137 Dołączył: 26.03.2004 Skąd: Gorzów Wlkp. ![]() |
Skoro jesteś gotowy napisać sam w ostateczności to proszę - oto potencjalnie przydatne narzędzie
![]() http://www.php.net/manual/pl/function.str-split.php Pozdrawiam, -------------------- To think for yourself you must question authority and
learn how to put yourself in a state of vulnerable, open-mindedness; chaotic, confused, vulnerability, to inform yourself. Think for yourself. Question authority. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 131 Pomógł: 0 Dołączył: 28.08.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
hah- zwracałem uwagę na tą funkcję i pomyślałem sobie "jak niczego chłopaki nie poradzą, to skorzystam z tego"
![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 698 Pomógł: 3 Dołączył: 28.03.2004 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Po co str_split jak można to zrobić prościej i logiczniej...
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 4 465 Pomógł: 137 Dołączył: 26.03.2004 Skąd: Gorzów Wlkp. ![]() |
@Ludvik - masz rację, ale pod wrunkiem, że chcesz dodac tylko raz string po np. 5 znakach. Gdy chcesz to zrobić co 5 znaków, to tablice wydają się szybsze, a kod prostszy.
Pozdrawiam. Ten post edytował Cysiaczek 2.09.2006, 13:57:12 -------------------- To think for yourself you must question authority and
learn how to put yourself in a state of vulnerable, open-mindedness; chaotic, confused, vulnerability, to inform yourself. Think for yourself. Question authority. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 698 Pomógł: 3 Dołączył: 28.03.2004 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To jest fakt, ale autor chciał chyba jednorazowo wstawić string. Jeżeli chcemy co jakąś liczbę znaków, to wtedy str_split będzie ciekawszy
![]()
Ten post edytował Ludvik 2.09.2006, 14:10:13 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
tylko raz chciałem dodać
![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 00:29 |