![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 49 Pomógł: 0 Dołączył: 8.07.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
1. W poniższym formularzu, okno textarea nie jest puste na starcie. Są 2 (?) tabulacje. Jak zainicjalizować wartość startową na "" ?
2. Waliduję pola textarea, oraz dane kontaktowe. Alert() pamięta to co było w poprzednim stanie pól, a nie obecnie.
Ten post edytował janek123 2.09.2006, 09:53:26 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 4 465 Pomógł: 137 Dołączył: 26.03.2004 Skąd: Gorzów Wlkp. ![]() |
Przecież nawet sam napisałeś, że pokazuje tabulacje, a co Ty zrobiłeś w kodzie pomiędzy tagiem otwierającym a zamykającym?
![]() Ten post edytował Cysiaczek 2.09.2006, 06:46:08 -------------------- To think for yourself you must question authority and
learn how to put yourself in a state of vulnerable, open-mindedness; chaotic, confused, vulnerability, to inform yourself. Think for yourself. Question authority. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 49 Pomógł: 0 Dołączył: 8.07.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ad. Tabulacja:
No tak, dziękuję. Pozostał mi jeszcze drugi problem - alert wyświetla dane z poprzedniego stanu wprowadzenia danych. Jak to naprawić ? A może to oznacza, że funkcja na onclick wykonywana jest wcześnej niż wysyłane są dane z formularza ? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 4 465 Pomógł: 137 Dołączył: 26.03.2004 Skąd: Gorzów Wlkp. ![]() |
Hmm... tylko nie bardzo wiem, gdzie ten fragment kodu php jest wykonywany. Wewnątrz funkcji JS? Czy od razu w dokumencie? Alert niczego nie może pamiętać. Podaj więcej szczegółów.
Pozdrawiam. -------------------- To think for yourself you must question authority and
learn how to put yourself in a state of vulnerable, open-mindedness; chaotic, confused, vulnerability, to inform yourself. Think for yourself. Question authority. |
|
|
![]()
|
|
Na onclick jest takaj fukcja, a sprawdzanie jest w 'zapisz_oferte()'
Kod <script type="text/javascript" language="JavaScript"> function zapisz_oferte_do_bazy() { <?php $db = otworz_baze("localhost", "root", "root", "baza"); $wynik = zapisz_oferte ($db); zamknij_baze($db); ?> } </script> Już wiem, że JS (onClick) wykonuje sie odrazu po kliknieciu. Jesli funkcja zwroci true to dopiero nastepuje wyslanie zmiennych z formularza . Może moja metoda walidacji jest zbyt zawikłana ? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 6 072 Pomógł: 861 Dołączył: 10.12.2003 Skąd: Dąbrowa Górnicza ![]() |
Wow, dosc ciekawe rozwiazanie funkcji zapisz_oferte_do_bazy(). Dziala ci to?
![]() |
|
|
![]()
|
|
Rzeczywiście, ciało fcji jest prawie puste. Jest tylko jeden alert:
Kod <script type="text/javascript" language="JavaScript"> function zapisz_oferte_do_bazy() { alert("Nie można zapisać pustego ogłoszenia"); } </script> ale gdzie zginął mi drugi, tzn.: echo ' alert("Podaj co najmniej jedną formę kontaktu"); '; ? Taką fcję function zapisz_oferte_do_bazy() zrobiłem, bo nie wiem jak wywoałć z butona (onclick) fcji php. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 274 Pomógł: 54 Dołączył: 2.05.2006 Skąd: Nadarzyn Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tobie potrzebny będzie AJAX. Poszukaj sobie w google.pl co to i jak tego uzywac.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 14:02 |