![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 Pomógł: 0 Dołączył: 27.08.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Powitac szanowne grono !
mam dość śmieszne i lamerskie pytanie ale jak pozbyc sie bialego tła podczas klikania na link, i czego moze to byc powodem chodzi o to ze przeładowuje sie cała strona i w międzyczasie mam chlerne białe tło =[ aa nie dodalem ze css ładuje z zewnetrznego pliku ( 3k ) chociaz nie sadze ze to mialo cos do rzeczy pozatym w tym css jest tez sekcja BODY { } pozdrawiam -------------------- ------------------------------------------------------------------
przechadzam sie piwnego szlaku kraina =] ---------------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 786 Pomógł: 0 Dołączył: 18.03.2002 Skąd: Wroclaw/Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Powitac szanowne grono !
[przenosze z php poczatkujacy do hydeparku]
mam dość śmieszne i lamerskie pytanie ale jak pozbyc sie bialego tła podczas klikania na link, i czego moze to byc powodem chodzi o to ze przeładowuje sie cała strona i w międzyczasie mam chlerne białe tło =[ aa nie dodalem ze css ładuje z zewnetrznego pliku ( 3k ) chociaz nie sadze ze to mialo cos do rzeczy pozatym w tym css jest tez sekcja BODY { } pozdrawiam blonders: podaj adres URL - nie wiem za bardzo o czym mowisz. Pozdrawiam -------------------- .. make web your home ..
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 Pomógł: 0 Dołączył: 27.08.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
hm ... link powiadasz no to lapaj np dowolna strona : www.cyberpab.pl
po kliknieciu na linku masz efekt bialego tla tylko ze w IE wszystko jest poprawnie ale np Opera/Netscape pokazuje "efekt bialego tla" po kliknieciu na dowolny link, a tak piszac zastanawiam sie nad jeszcze jedna sprawa jak zrobic w php zeby sie strona ladowala fragmentami, tzn np - gora | dane | stopka - i po kliknieciu w polu dane najakis link aby gora i stopka sie nie przeladowywal ponownie aa ramki tez odpadaja mowie od razu =] -------------------- ------------------------------------------------------------------
przechadzam sie piwnego szlaku kraina =] ---------------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarząd Postów: 2 277 Pomógł: 6 Dołączył: 27.12.2002 Skąd: Wołów/Wrocław ![]() |
Przypomiam, że php jest językiem wykonywanym po strnie serwera, wiec ma on bardzo niewielki wpływ, na to co sie dzieje u klienta.
Co więcej - sam html nie pozwala na coś takiego, jak przeładowanie fragmentu strony, jeżeli nie są wykorzystane ramki (co najwyżej iframe) W takiech sytuacjach z odsieczą przychodzą technologie typu flash, ale to już nie to forum. .. -------------------- "Niezależnie od tego, jakie masz osiągnięcia, ktoś Ci pomaga..."
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 02:31 |