![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 Pomógł: 0 Dołączył: 27.08.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
majac takie pare linijek do pobierania plikow z internetu :
[php:1:01ac45ffe1] <?php set_time_limit(0); $zapisz = "/tmp/nazwa_pliku"; $adres="http://pl.php.net/images/php.gif"; $plik=file($adres); $ile=count($plik); $fp=fopen("$zapisz",'w+'); for($x=0;$x<=$ile;$x++) { fputs($fp,$plik[$x]); } fclose($fp); ?> [/php:1:01ac45ffe1] w jaki sposób moge określić dane typu : size , type . W momencie gdy pobieram dane z dysku poprzez formularz to moge zastosowac np : [php:1:01ac45ffe1] <?php $type = $_FILES['userfile_hdd']['type']; ?> [/php:1:01ac45ffe1] |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 691 Pomógł: 0 Dołączył: 6.08.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat w jaki sposób moge określić dane typu : size , type . W momencie gdy pobieram dane z dysku poprzez formularz to moge zastosowac np :
Jak zapiszesz już ten plik na dysku to funkcjami filesize i mime_content_type |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 335 Pomógł: 6 Dołączył: 7.03.2002 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jezeli masz GD to:
[manual:9369bba050]getimagesize[/manual:9369bba050] [manual:9369bba050]imagetypes[/manual:9369bba050] uzywaj: (IMG:http://forum.php.pl/templates/subSilver/images/icon_mini_search.gif) Szukaj |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 Pomógł: 0 Dołączył: 27.08.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
mozna jasniej co to jest to GD , pozatym potrzebuje cos uniwersalnego bo jak bedzie przeniosiwny serwis to nie wiadomo czy bedzie na tamtym serwerku poinstalowane to i tamto =]
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 691 Pomógł: 0 Dołączył: 6.08.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat mozna jasniej co to jest to GD
Prosta biblioteka do tworzenia i edycji obrazków. |
|
|
![]()
|
|
prosta ale php przekompilowac trzeba ,a moze jestem w bledzie =]
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 680 Pomógł: 0 Dołączył: 1.10.2002 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat prosta ale php przekompilowac trzeba ,a moze jestem w bledzie =]
Na Twoim Windowsie 98? Nie trzeba... :wink: Na linuksie tak... |
|
|
![]()
|
|
Niestety serwer apacha jak i cala reszte mam na linuxie a pisze z windows;a bo jakos tak wyszlo =]
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 680 Pomógł: 0 Dołączył: 1.10.2002 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Niestety serwer apacha jak i cala reszte mam na linuxie a pisze z windows;a bo jakos tak wyszlo =]
Ale dlaczego niestety? :wink: |
|
|
![]()
|
|
oj no bo musialem przekompilowac to i owo , a pozatym to nie wiem jak mozna pracowac na serwerach stron opartych na windowsach tam jest jakos dziwnie jak dla mnie ale to tylko mje zdaje pozatym ja sie nie znam =]
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 064 Pomógł: 1 Dołączył: 22.01.2003 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat pozatym to nie wiem jak mozna pracowac na serwerach stron opartych na windowsach tam jest jakos dziwnie jak dla mnie ale to tylko mje zdaje pozatym ja sie nie znam =]
Nie ma prawie żadnych różnic, z najważniejszych to trzeba wymienić trochę inny układ plików, ale przy odpowiednim napisaniu skryptu to i pod Windowsem działa. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 24.08.2025 - 08:46 |