![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 77 Pomógł: 5 Dołączył: 29.03.2006 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Ostatnio wziołem się za klase drzewek, wybrałem do tego celu IP Tree. I wszystko było dobrze dopóki nie zaczołem pisać metody do przenoszenia gałęzi :/ I było wielkie myslenie, i klawiaturze po klawiszach się dostało ![]() Będę wdzięczny jeśli ktoś mógłby mnie naprowadzić jak rozwiązać ten problem. Z Góry dziękuje. -------------------- Blog | Strona www | wicia.pl
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 487 Pomógł: 7 Dołączył: 7.01.2004 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Znajdujesz fragment, który jest do wymiany - dla przykładu - drzewo czysto abstrakcyjne. Przykłady...
Kod 1 = root 1.1 = pgsql 1.1.1 = linux 1.2 = oracle 1.2.1 = solaris 1.2.2 = bsd 1.2.2.1 = free bsd 1.2.2.2 = open bsd 1.2.3 = mac os Teraz przenosisz "mac os" wyżej - o jeden poziom: Kod ... 1.2.2.1 = free bsd 1.2.2.2 = open bsd 1.3 = mac os Zatem, zbędny był element 2. wynikający z przeniesienia 1 poziom wyżej Teraz przenosimy bsd wyżej Kod ... 1.2 = oracle 1.2.1 = solaris 1.2.2 = mac os 1.3 = bsd 1.3.1 = free bsd 1.3.2 = open bsd Trzeba zamienić 2.2. na 3., czyli przeniesienie o 2 poziomy wyżej (z oracle do roota) i zmienić elementy, które są niżej (w tym przypadku 1.2.2 = mac os zamiast 1.2.3. Teraz przeniesienie w dół Kod 1 = root 1.1 = pgsql 1.2 = oracle 1.2.1 = solaris 1.2.2 = bsd 1.2.3 = mac os 1.2.4 = linux Zmiana dotyczyła tylko elementu linux, konieczne była zamiana z 1.1.1 na 1.2.4, czyli wypadł element 1.1. Ogólnie ilość wymienianych fragmentów ściśle zależy od ilości zmienianych poziomów. Każdy poziom wyżej lub niżej to jeden fragment w ścierzce. Rzecz, o których powinieneś pamiętać - przy przenoszeniu elementów mających dzieci musisz zmieniać ten sam fragment ścieżki co dla rodzica. Mam nadzieję, że pomogłem chociaż trochę... -------------------- Łukasz Dywicki
Independent Java and open source software consultant. Blog - Java, OSGi, integracja oprogramowania.. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 77 Pomógł: 5 Dołączył: 29.03.2006 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W teori to bardzo ładnie wygląda ale praktyka....no ale o tym już rozmawialiśmy
![]() Więc może ktoś będzie łaskawy i podzieli się informacją jak to zrobić, bo mi już głowa wysiada :/ Ten post edytował Whisller 6.09.2006, 00:07:13 -------------------- Blog | Strona www | wicia.pl
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 09:43 |