![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 28.08.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
mam problem z polskimi znakami i w sumie nie wiem z czego wynika oczywiscie w kodzie strony dekleruje iso-8859-2 i jesli otwieram stronke bezposrednio z dysku tj c:usr......index.php nie ma problemu jednak jesli tobie to samo poprzez localhostindex.php zamiast polskich znakow mam krzaczki, moze ktos wie dlaczego tak sie dzieje?
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 384 Pomógł: 0 Dołączył: 3.04.2003 Skąd: Chorzow Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wyglada na to, ze sama strone masz jednak zapisana w cp-1250. W tym momencie otwierajac ja jako plik system przyjmuje ze masz cp-1250 i jest ok, jednak przy ladowaniu jej z apacha masz w stronie powiedziene ze ma ja traktowac jako iso8859-2 i stad krzaki.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 196 Pomógł: 0 Dołączył: 29.04.2002 Skąd: jesteś? Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
dokladnie tak samo mysle.
uzyj programu do konwersji znakow (na przyklad Adomas Converter) lub zainstaluj sobie klawiature ISO do swojego systemu. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 28.08.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
dobra dzieki bardzo dziala zarowno polska klawiatura jak i ten programik do konwersji
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 24.07.2025 - 12:37 |