![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 255 Pomógł: 23 Dołączył: 1.12.2003 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Witam, mam problem.. uruchamiam cachowanie na swoich stronach i mam całą klasę z webcity
i tam jest coś takiego Kod $sql -> sql_cache('nazwa'); $sql -> sql_query("zapytanie"); a potem Kod while($sql -> sql_fetch_row()){ No i tu mam całą pętle w której potem dane odcytuje w sposób Kod $sql -> rows[1] A co jeśli wynikiem zapytania jest jeden rekord ? i chcę bez pętli się obejść bo jest to np liczba rekordów ? -------------------- Tani hosting - Hekko.pl | PHP 5.2/5.3/5.4/5.5/5.6 | MySQL 5.5 |
Hosting już od 49 zł rocznie! Domena pl do każdego pakietu! |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 4 465 Pomógł: 137 Dołączył: 26.03.2004 Skąd: Gorzów Wlkp. ![]() |
Jeśłi chcesz liczbę rekordów, to użyj COUNT() w zapytaniu. Np. count(* - zliczy wszystkie rekordy w tabeli. Do wyświetlenia możesz użyć mysql_fetch_row()
pozdrawiam. -------------------- To think for yourself you must question authority and
learn how to put yourself in a state of vulnerable, open-mindedness; chaotic, confused, vulnerability, to inform yourself. Think for yourself. Question authority. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 255 Pomógł: 23 Dołączył: 1.12.2003 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Wiem że trzeba użyć count ale jak to się ma do tego co powiedziałem czyli http://webcity.pl/webcity/artykuly.php/t/51
![]() -------------------- Tani hosting - Hekko.pl | PHP 5.2/5.3/5.4/5.5/5.6 | MySQL 5.5 |
Hosting już od 49 zł rocznie! Domena pl do każdego pakietu! |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 13.08.2025 - 22:48 |