![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 319 Pomógł: 0 Dołączył: 11.04.2006 Skąd: Chojnów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam pytanie odnośnie statystyk Stat.pl otóż która zakładka wskazuje unikalne odwiedziny (uniq) moze jaśniej co wskazuje tam uniq, bo jedni mówią tak drudzy tak, faq inaczej i już nic nie rozumiem. Jak by ktoś chciał to niech wpisze login "gothicworld_lee" (konto gościa) i mi powie ile ja mam uniq (i powie jak to sprawdził) bo nie jestem pewien czy dzisiaj (29.08) mam 700uniq (
![]() ![]() Pozdrawiam ![]() -------------------- Nie pomagam w sprawach php na GG i PW od tego jest forum! |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 789 Pomógł: 41 Dołączył: 30.10.2003 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Eeeee, pewnie będzie to Wizyty / Podsumowanie ...
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 319 Pomógł: 0 Dołączył: 11.04.2006 Skąd: Chojnów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a nie przypadkiem Użytkownicy / Podsumowanie ? Tak mi kolega mówił, że Użytownicy = Users = Uniq, ale jak Wizyty / Podsumowanie to lepiej dla mnie
![]() -------------------- Nie pomagam w sprawach php na GG i PW od tego jest forum! |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 69 Pomógł: 0 Dołączył: 21.05.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Użytkownicy - lista użytkowników, czyli unikalnych gości na stronie, liczba nie zwiększa się przy kolejnym wchodzeniu na stronę
Wizyty - lista wizyt, czyli unikalnych wejść na stronę - nawet jeśli dany użytkownik (pod względem cookie, czy IP) był wcześniej na stronie, to kolejne wejście będzie zwiększało liczbę wizyt |
|
|
![]()
|
|
![]() Admin Techniczny Grupa: Administratorzy Postów: 2 071 Pomógł: 93 Dołączył: 5.07.2005 Skąd: Olsztyn ![]() |
Użytkownicy/podsumowanie to ilość unikalnych wejść
![]() a Wizyty/podsumowanie to ilość odsłon |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 69 Pomógł: 0 Dołączył: 21.05.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Użytkownicy/podsumowanie to ilość unikalnych wejść ![]() a Wizyty/podsumowanie to ilość odsłon niezupełnie... tzn. nie jestem pewien jak to konkretnie jest teraz na stat.pl oznaczone, ale ogólnie to jest taki schemat... ktoś kto nie wchodził jeszcze nigdy na stronę - skrypt zapisuje go jako unikalnego gościa/użytkownika, jednocześnie zapisuje wejście/wizytę na stronie i wyświetlenie/odsłonę strony ten sam użytkownik przechodzi na kolejną stronę serwisu - zapisywane jest tylko wyświetlenie/odsłona strony użytkownik, który już wcześniej był na stronie - skrypt zapisuje mu tylko wejście/wizytę na stronie + wyświetlenie/odsłona strony kolejna wizyta tego użytkownika, tak jak poprzednio, zapisywane jest tylko wyświetlenie/odsłona strony |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 08:28 |