![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 422 Pomógł: 0 Dołączył: 14.12.2005 Skąd: Wałbrzych Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
użycie
taka klasa zwraca np tablice Kod Array ( [balon] => Array ( [size] => 10 ) [jagiełło] => Array ( [size] => 20 ) [krzysiek] => Array ( [size] => 10 ) [master] => Array ( [size] => 10 ) ) wiem ze nakombinowane jest ile tylko mozna, ale pogubilem sie w polowie i zamieszałem troche ![]() prosze o oceny -------------------- Postura wielka i morda wredna, jestem Balon, kozak z osiedla !
bzdury.pl - Królestwo rozrywki |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 5 724 Pomógł: 259 Dołączył: 13.04.2004 Skąd: N/A Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Skoro piszesz pod php5 to uzywaj public/protected/private przy okreslaniu dostepnosci metod w klasie.
-------------------- Nie lubię jednorożców.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Ja zadam glupie pytanie, bo nie lapie jednej rzeczy:
Do czego to ma sluzyc? Znaczy widze ze generuje jakiej tagi, ale po co mi one, co ja z nimi moge zrobic? -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 697 Pomógł: 47 Dołączył: 19.12.2003 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Myślę że chodzi o typowo blogowe tagi ;] Dla kazdego wpisu określasz kilka tagów a nastepnie w zależności od czestotliwości występowania jest mu przypisywana określona wielkość...
-------------------- Warsztat: Kubuntu, PhpStorm, Opera
|
|
|
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 627 Pomógł: 33 Dołączył: 1.05.2005 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ja zadam glupie pytanie, bo nie lapie jednej rzeczy: Do czego to ma sluzyc? Znaczy widze ze generuje jakiej tagi, ale po co mi one, co ja z nimi moge zrobic? ![]() nie generuje tagi tylko wyciaga je z bazy. ów kawałek kodu zlicza występowanie danego słowa kluczowego i przydziela mu rozmar aby mozna było latwo w htmlu porobić wielkości fontów. potrzebne to jest do tzw. tag cloud czyli chmurki tagów. przykład: http://www.wykop.pl/tagi a do czego? do opisywania roznego rodzaju "itemów" od wpisów, tekstów, artykułów, po fotki, filmy itp. Ten post edytował normanos 29.08.2006, 16:49:27 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 422 Pomógł: 0 Dołączył: 14.12.2005 Skąd: Wałbrzych Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
zapamietam to sobie. ale pisalem to pod php4 i na ostatnio chwile zmienilem to na php5.
@normanos dzięki za opis ![]() -------------------- Postura wielka i morda wredna, jestem Balon, kozak z osiedla !
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Dzieki za wyjasnienia
![]() Kod klasy cięzko sie analizuje bo zaotany jak 150 ![]() A zamotany pewnie dlatego, ze ta Twoja struktura jest podejrzana... walisz tablice na tablicy na tablicy, a w podanym przez ciebie przykladzie wogole to nie ma żadnego uzasadnienia, no bo czy kodu:
Nie mozna zapisac tak: ? A kodu:
o tak: ? No moze masz jakis ukryty sens w takim swoim zapisie, ale na pierwszy rzut oka tego nie widac. Poprosze o wyjasnienie jeszcze tego ![]() -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
wyjsanie to tak. ta klasa to calkowity spontan, w polowie sie zamieszalem i musialem modyfikowac tablice tak zeby to chociaz dzialalo. jak bede mial czas to usiade i poprawie to
![]() ![]() przepraszam za zawilosc kodu ![]() ![]() pozdrawiam -------------------- Postura wielka i morda wredna, jestem Balon, kozak z osiedla !
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 385 Pomógł: 55 Dołączył: 1.03.2005 Skąd: śląsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
to po co dajesz do oceny skoro ci dziala i to uwazasz za wystarczajace?
![]() nie wiem czy tak jest, ale powinno byc tak ze moge ustawic jaka ma byc najmniejsza czcionka, jaka najwieksza, ile ma byc wyswietlanych elementow, do tego wrzucic nazwy i ilosc poszczegolnych tagow i na tej podstawie obliczac rozmiary tych tagow - od najmniejszej czcionki do najwiekszej, co np 1px; -------------------- aplikacje internetowe | Symfony
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 697 Pomógł: 47 Dołączył: 19.12.2003 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
to po co dajesz do oceny skoro ci dziala i to uwazasz za wystarczajace? ![]() nie wiem czy tak jest, ale powinno byc tak ze moge ustawic jaka ma byc najmniejsza czcionka, jaka najwieksza, ile ma byc wyswietlanych elementow, do tego wrzucic nazwy i ilosc poszczegolnych tagow i na tej podstawie obliczac rozmiary tych tagow - od najmniejszej czcionki do najwiekszej, co np 1px; Klasa ogólnie jest mało wybajerzona ![]() Poza tym kodu
Nie do konca rozumiem tj. musze deklarować stopnie wzrostu? Moim zdaniem powinno sie wrzucać do klasy ilość wszystkich rekordow a klasa sama powiniena wylicznać stopnie zmiany rozmiaru czcionki ;]. -------------------- Warsztat: Kubuntu, PhpStorm, Opera
|
|
|
![]() ![]()
|
|
nowa wersja z generatorem kolorow opartym na klasie FiDO ( Temat: Generator gradientow )
Źródło : http://phpfi.com/147186 teraz do konstruktora podajemy dodatkowo egzemplarz klasy ColorGradient autorstwa FiDO oraz definiujemy w niej kolory przez ktore ma przechodzic gradient. Następnie wybieramy tryb zwracanych danych listy tagów
--edit-- poprawka Źródło : http://phpfi.com/147193 nie mozna bylo w uzyciu praktycznym odczytac tagu, dodalem do tablic element tag i jesst juz ok jutro mam zamiar dorobic klase generujaca automatycznie progi przydzielania czcionek - dwie opcje : automatycznie, ręcznie przez podanie tablicy z progami Ten post edytował Balon 30.08.2006, 18:55:34 -------------------- Postura wielka i morda wredna, jestem Balon, kozak z osiedla !
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 03:31 |