![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 530 Pomógł: 0 Dołączył: 15.01.2005 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Może źle napisałem. Działa, ale nie tak jak powinno. Otóż skrypt wygląda tak:
Skrypt wyświetla szarą ramkę wokół napisu "copyright". Powiem, że plik PNG jest zapisany poprawnie i jest przezroczysty - wygenerowany przez php. Moim zdaniem problem tkwi gdzieć gdzie plik watermark zamieniany jest z png na jpg - tam traci przezroczystość i nie wiem dlaczego ![]() Ten post edytował Master Miko 29.08.2006, 11:06:03 -------------------- |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 7 494 Pomógł: 302 Dołączył: 31.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A widziałes kiedyś plik .jpg z obsługą przezroczystości?
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 530 Pomógł: 0 Dołączył: 15.01.2005 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No ale mi chodzi o to, żeby najpierw nakleić watermark (przezroczysty) na zdjęcie a potem żeby go zapisać jako jpg.
Zawsze mi się wydawało, że php wczytując pliki zamienia format w swój przejściowy i na nim wykonuje operacje :| i input ani output nie są ważne :| Jak ten problem ominąć? ///////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////// Problem rozwiązany. Rozwiązanie: Trzeba stworzyć jeszcze jeden obrazek - wkleić do niego oryginał, potem wkleić do niego watermark, no i można zapisywać. Ten post edytował Master Miko 29.08.2006, 12:06:32 -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 03:46 |