![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 9 Pomógł: 0 Dołączył: 27.09.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam wszystkich,
pracuje z baza danych mysql, w owej bazie mam tabele gdzie znajduja sie pliki binarne (BLOBs). Potrzebuje napisac skrypt, ktory bedzie exportowal pliki z bazy danych do wybranego katalogu. Jak narazie wyglada to mniej wiecej tak: $baseline_id = isset($_POST['baseline_name']) ? $_POST['baseline_id'] : ''; $project_id = isset($_POST['project_id']) ? $_POST['project_id'] : ''; // tutaj otrzymamy wszystkie dokumenty, ktore naleza to tego projektu i do tej baseline $sql1 = "SELECT solution_documents.blob_ID FROM solution_documents, WHERE solution_documents.Project_ID = '$project_id ' AND solution_documents.Baseline_ID = '$baseline_id' "; while ($result1 = mysql_fetch_array($result_sql1)) { $blob_id = $result1['blob_ID']; //tutaj zapytanie o pojedyncze dokumenty z wszystkimi informacjami $sql2 = "SELECT file_name,mimetype,file_size,data FROM blobs_dsinfo WHERE id = $blob_id"; $result_sql2 = mysql_query($sql, $conn); while ($result2 = mysql_fetch_array($result_sql2)) { $file_name = $result2['file_name']; $mimetype = $result2['mimetype']; $file_size = $result2['file_size']; $data = $result2['data']; } // pewnie w tym momencie musze jakos wykorzystac metode fopen, // aby exportomac te dokumenty do wybranego katalogu, jednakze nie wiem // dokladniejak mam to zrobic? ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() } |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 18.07.2025 - 00:49 |