![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 15 Pomógł: 0 Dołączył: 29.08.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam wszystkich!
Postanowiłem zmienić layout strony z tabelek na divy, w XHTML Strict. Powiedzcie mi, czy dobrze kombinuję. Dotychczas strona była podzielona na kilka pasków, a w nich po ok. 7 komórek (ok. bo niektóre był ujednolicone). Powiedzcie mi teraz, czy teraz każdy wiersz powiniennem umieścić w osobnym <div>ie, podając w stylach jego szerokość, a wewnątrz niego, każda komóra w osobnym <div>ie z podanymi w css długością i szerokością oraz dla każdej float: left, bo każda łączy się z poprzednią? Powinno to wyglądać mniej-więcej tak:
Czy to ma sens, tak powinno wyglądać mniej więcej? Oczywiście style zniknie na rzecz id. Podglądam różne strony, np. firefox.pl ale nie układa mi się to w logiczną całość, a kurs xhtml http://xhtml.b7.pl/index.html nie ma wartości dydaktycznych do tworzenia strony w standardzie xhtml. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 086 Pomógł: 8 Dołączył: 10.12.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie, nie, nie
![]() Czy w każdym wierszu naprawdę masz 7 komórek i w każdej jakąś treść? Sądzę, że równie dobrze możesz nie robić dodatkowy div'ów w divie głównym, tylko temu jednemu nadać style. Łatwiej byłoby Ci pomóc, gdybys podał adres strony, którą chcesz przerobić. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 15 Pomógł: 0 Dołączył: 29.08.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Strony nie ma w internecie, mogę dać źródło, mniej-więcej wygląda tak:
Czemu, aż 3-krotnie wypowiedziałeś nie? |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 6.07.2025 - 16:45 |