![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 472 Pomógł: 7 Dołączył: 7.12.2005 Skąd: Gliwice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie wiem jak rozwiązać taki problem: mam sobie dwa pola input type=text - jeden nazwany before, drugi after. Do obu dodane mam atrybuty:
Jak widać - tekst wpisany w input innerHTML'uje do DIVa fileDiv. Problem polega na tym, że chcę aby w DIVie na stałe wpisany był kod: i aby tekst wpisany onlive w dwa inputy dodawany był odpowiednie przed i po powyższym kodzie. Kwestię dodawania <a href=""> rozwiązałem poprzez: Mam jednak problem z tekstem wstawianym za. Otóż gdy w onkeyup wpiszę: + dodaje mi za każdym razem od początku kod. Jak zrobić by dodawał lub usuwał lub modyfikował tylko literę na której aktualnie "pracujemy"? Ten post edytował cadavre 28.08.2006, 16:24:28 -------------------- Silesian PHP User Group - www.spug.pl
Symfony2, OAuth2, budowanie API - masz pytania? Pisz! |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 352 Pomógł: 0 Dołączył: 22.01.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Myślę, że powinieneś aktualizować zawsze cały tekst i używać metod DOM a nie innerHTML.. czyli:
aby wstawić tekst przed element a użyj: Kod // zakładam, że do zmiennej a przypisałeś już element a a.previousSibling.nodeValue = this.value; a by wstawić tekst za element: Kod a.nextSibling.nodeValue = this.value; Też wcześniej utwórz puste węzły tekstowe przed i po elemencie a, do których powyższy kod będzie wpisywał tekst. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 472 Pomógł: 7 Dołączył: 7.12.2005 Skąd: Gliwice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zrobiłem wg. wskazań i działa jak powinno. Dzięki.
-------------------- Silesian PHP User Group - www.spug.pl
Symfony2, OAuth2, budowanie API - masz pytania? Pisz! |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 00:53 |